MENU
Laurens kroop als jochie van zeven in de piano

Laurens kroop als jochie van zeven in de piano

15 okt

APELDOORN – De bekende pianist en componist Laurens van Rooyen is te gast bij Jan van den Bosch in de serie Thuis. Hij werd geboren in een kruideniersgezin en werd daar gefascineerd door straatmuzikanten en draaiorgels. Op zijn 7e verjaardag kreeg hij van zijn vader een piano en sindsdien vult muziek zijn leven.

“Op een gegevens moment kwamen 2 mannen een groot ding in huis sjouwen. Het was een mooie zwarte piano. Ik keek ernaar en toen ontdekte ik een luik onder de piano. Het klepje deed ik open en toen zag ik de snaren. Ik kroop erin en ging aan die snaren zitten. Ik hoorde de meest magische klanken van boven. Door het aanstrijken van de snaren hoorde ik een heel orkest.”

Hij vertelt hoe school een marteling voor hem was waarin hij regelmatig op de gang stond. Maar zingen in het kerkkoor en later orgel spelen was een muzikaal avontuur. Om te bewijzen dat hij niet dom was, maar wel intelligent deed hij een avondstudie gymnasium. “Op het conservatorium was ik op mijn plek, kwam ik thuis.” Wat betekent thuiskomen voor hem?

Bekijk het gesprek met Laurens van Rooyen in ‘Thuis’ waarin hij u ook nog gaat verrassen. Maandag 16 oktober om 21:00 uur bij Family7.
Family7 is te ontvangen via Ziggo kanaal 230, KPN/Telfort kanaal 78 e.v.a.

13-delige televisieserie ‘Thuis'
De gasten die Jan dit seizoen ontvangt zijn: Nicole Buch, Ferry en Joshua Kotadiny, Laurens van Rooyen, Jennifer Guetta-Peersmann, Ben Tiggelaar, Lineke Blijdorp, Johan Toet, Paul Donders, Leo Fijen, Carla Dik-Faber, Stefan Paas, Sonja Silva, Tass Saada

‘Thuis'
Thuis is voor veel mensen gelukkig nog altijd de plek van rust en geborgenheid. De plaats waar het masker kan worden afgezet, mogen zijn wie je bent. Thuiskomen is dan ook veel meer dan de sleutel in het slot van de voordeur. Het is de ontdekkingsreis naar je ware identiteit, met alle ups en downs die erbij horen. Wie zijn ze? Wat hebben ze bereikt? Hoe zien ze de toekomst? Wat betekent thuis voor hen? En welke rol speelt het geloof in hun leven? In ‘Thuis' ontvangt Jan van den Bosch de gasten in zijn eigen huis in Alphen aan den Rijn, wat direct een informele en open sfeer creëert.
Family7.nl/Thuis

Jan van den Bosch
Jan van den Bosch is ondernemer en tv-presentator. Hij werkte ruim 25 jaar bij de EO en was initiatiefnemer van de EO Jongerendag. Hij is directeur van o.a. Beter-uit Reizen en presenteert de wekelijkse uitzendingen van Hour of Power op RTL5 en Family7.

Family7
Family7 is de christelijke televisiezender en te ontvangen in ca 4,5 miljoen huishoudens via o.a. de volgende kabel- en glasvezelproviders:
Ziggo: Kanaal 230; KPN & Telfort: Kanaal 78; Solcon: Kanaal 300; Caiway: Kanaal 49
Voor alle andere aanbieders en ons uitzendgebied kijk op: www.family7.nl/kabelexploitanten

Datum: 15 oktober 2017
Auteur: Alfred van der Heide
Foto: Mathias Molema
Website: http://www.family7.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws: