MENU
Inspirerend mini-congres Waypoint Twenterand

Inspirerend mini-congres Waypoint Twenterand

17 okt

Op woensdagavond 11 oktober werd in Vroomshoop voor de 2e keer een mini-congres gehouden door Waypoint Twenterand, een organisatie die graag een verschil wil maken in de levens van (ex)verslaafde jongeren, jongvolwassenen en hun naasten.

Waypoint gelooft in de kracht van een preventieve aanpak, onder andere door de inzet van voorlichtingen en zelfhulpgroepen. Een concreet voorbeeld van zo’n zelfhulpgroep zijn de Moedige Ouders, die elke maand bij elkaar komen om ervaringen uit te wisselen en vragen te bespreken. Wanneer nodig helpt Waypoint bij het vinden van geschikte hulp en opvang en blijft zij de jongeren ondersteunen. Waypoint doet dit alles vanuit een christelijke grondslag.

Waypoint gaat ervan uit dat de lokale gemeenschap nodig is om verslavingsproblemen onder jongeren het hoofd te bieden en investeert daarom veel in de lokale samenwerking. Dit gebeurt door contact te leggen met andere hulpverleners, kerkelijk werkers, schoolbesturen, gemeentelijke instanties en (voetbal)verenigingen. Op deze manier wil Waypoint investeren in de nieuwe generatie, om die weerbaar te maken.

Het overdragen van kennis met betrekking tot de verslavingsproblematiek is een belangrijk onderdeel van het werk van Waypoint. Dit is dan ook de reden dat er voor de 2e keer een mini-congres werd georganiseerd.

Na het openingswoord van de nieuwe voorzitter van Waypoint Twenterand konden de ca. 80 bezoekers deelnemen aan verschillende workshops, o.a. over het signaleren van problemen bij jongeren, de jongerencultuur en over het communiceren met jongeren. Speciaal voor ouders was er een workshop over tieners en sociale media. Aan de workshops werd medewerking verleend door een aantal sprekers. Met veel passie en gedrevenheid vertelden zij over hun werk onder kinderen en jongeren. Er werd veel waardevolle informatie verstrekt en er was voor de aanwezigen gelegenheid om vragen te stellen en ervaringen uit te wisselen.

Tijdens het gehele mini-congres hing er een positieve sfeer, waarin veel lokale inwoners met elkaar in gesprek gingen. Het overkoepelende thema was ‘verbinden’, wat ook hierin weer sterk naar voren kwam. Na afloop van de workshops was er een gezamenlijke terugblik en werd een dankwoord uitgesproken door de organisatoren van deze inspirerende avond. Alle deelnemers kregen na afloop een sleutelhanger mee met daarop de slogan ‘Preventie scoort!’.

www.waypoint-twenterand.nl
www.facebook.com/WaypointTwenterand

Datum: 17 oktober 2017
Auteur: Henk de Lange en Jordi Voort
Foto: Juliantien Schippers
Website: http://www.waypoint-twenterand.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws: