MENU
Opbrengst christelijke boekenfestivals gaat naar Logos Hope

Opbrengst christelijke boekenfestivals gaat naar Logos Hope

19 okt

De komende maand organiseert Operatie Mobilisatie (OM) drie Boekenfestivals waar tweedehands, christelijke boeken, cd’s en dvd’s worden verkocht. De opbrengst is bestemd voor de Logos Hope, het zendings- en boekenschip van OM. Circa veertig kerken in Drachten, Hoogeveen, Emmeloord en omgeving brengen de boeken, met als resultaat: vele dozen vol met boeken. Op de foto: Bezoekers van Kingston, Jamaica, aan boord van de Logos Hope.

Je kent het wel: je leest graag een boek. Eenmaal gelezen verdwijnt het geschrift in een boekenkast op zolder. Vaak staat het daar dan jaar-in-jaar-uit stof te verzamelen. Jammer toch? Zou het daarom niet geweldig zijn deze veelal prachtige boeken met een rijke inhoud andere lezers mee op te bouwen? En wat als met de verkoopopbrengst de Logos Hope geholpen kan worden het bezoek aan Latijns-Amerika mogelijk te maken?

1 miljoen mensen
Al meer dan 46 jaar vaart OM met boekenschepen de wereld rond om kennis, hulp en hoop te brengen. Jaarlijks worden zo een miljoen mensen bereikt. Momenteel ligt het schip in St. Lucia in het Caraďbisch Gebied waar opvarenden orkaanslachtoffers van het eiland Barbuda te hulp zijn gekomen. In 2018 en 2019 wil het schip ‘Logos Hope’ Midden- en Zuid-Amerika aan doen. Om het bezoek aan Latijns-Amerika mogelijk te maken organiseert OM o.a. drie Christelijke Boekenfestivals.

De Logos Hope is geen onbekend schip voor veel Nederlanders. In 2009 kreeg Nederland de primeur toen de oude opgeknapte veerboot uit Denemarken twee weken te gast was in Harlingen en Scheveningen. Het boekenschip van OM heeft daarna meer dan 150 havens bezocht in Europa, Afrika, het Midden-Oosten, Azië en het Caraďbisch Gebied.

Welkom op het Boekenfestival
Het Christelijk Boekenfestival (van 10-16 uur) is een leuk evenement voor het hele gezin! Terwijl de kinderen knutselen, kunnen de ouders terecht voor tweedehands boeken, cd's en dvd's. En natuurlijk staat de koffie met koek klaar! Kom jij ook?
· Drachten: zaterdag 28 oktober 2017 - Locatie: Bethel, De Bolder 75.
· Hoogeveen: zaterdag 11 november 2017 – Locatie: Centrumkerk, Van Echtenstraat 64
· Emmeloord: zaterdag 18 november 2017 – Locatie: De Fontein, Wilgenlaan 4
Meer info www.operatiemobilisatie.nl/boekenfestival

Over OM-Schepen
OM-Schepen (OM Ships International) wil kennis, hulp en hoop brengen aan de mensen van de wereld. Het schip bezoekt daartoe elke twee tot drie weken een haven en bereikt jaarlijks een miljoen mensen. De boekenmarkt, met meer dan 5.000 educatieve en christelijke titels, is de grootste trekpleister. Daarnaast gaan teams van het schip voor allerlei activiteiten aan wal.

De Logos Hope maakt deel uit van het wereldwijde zendingswerk van Operatie Mobilisatie (OM) dat in 1970 begon met de Logos. Na de Logos, Doulos en Logos II, kwam de Logos Hope op 19 februari 2009 als vierde OM-schip in de vaart. Het schip bezocht o.a. Harlingen en Scheveningen in maart 2009. Sinds 1970 hebben meer dan 46 miljoen mensen in 1450 havens van 151 landen de schepen van OM bezocht. Aan boord wonen en werken 400 opvarenden uit meer dan 60 verschillende landen. Onder al deze niet-betaalde vrijwilligers bevinden zich professionele zeevarenden.

Datum: 19 oktober 2017
Auteur: Douwe Scheepsma
Foto: Operatie Mobilisatie
Website: http://www.operatiemobilisatie.nl/boekenfestival

Dit artikel delen:

Meer nieuws: