MENU
Help acht gezinnen die dakloos werden door brand in Victoria

Help acht gezinnen die dakloos werden door brand in Victoria

27 okt

Vorige week zijn acht woningen verwoest door een ernstige brand in Victoria, RoemeniŽ, waar Zending over Grenzen werkzaam is. Er zijn gelukkig geen gewonden gevallen, maar acht gezinnen zijn alles kwijt en leven nu op straat.

"Alles waar we zo hard voor hebben gewerkt, veranderde voor onze ogen in as", zegt Crina, een moeder die haar huis verloor. Brandweerlieden konden het vuur bestrijden, maar de acht woningen zijn nu dakloos en ernstig beschadigd. Bijna alle meubels zijn vernietigd en de spullen die niet verbrandden zijn doorweekt vanwege het blussen van de brand.

De meeste van de acht gezinnen leven nu buiten, op een verwoest matras op de grond. Het milde weer laat dat momenteel toe, maar de wintertijd zal spoedig aanbreken in RoemeniŽ. "We zijn wanhopig", vertelt Crina. "Niemand helpt ons. Op andere plekken, in andere landen, zouden buren samenkomen en samenwerken in dergelijke tijd van crisis. Maar hier niet." De oorzaak van de brand is nog onduidelijk en wordt momenteel onderzocht.

Zending over Grenzen wil de getroffen gezinnen helpen met materialen voor de daken, bedden en matrassen en daarbij hebben we uw hulp nodig. Met een bedrag van Ä 5.000,- kunnen we de wederopbouw van de woningen in Victoria starten. Een (extra) donatie is dus van harte welkom! Help ons om de gezinnen te laten weten dat ze er niet alleen voor staan te midden van dergelijke verwoesting.

Ik help mee! Klik op de link onderaan dit item om naar de website van Zending over Grenzen te gaan voor meer informatie.

Datum: 27 oktober 2017
Auteur: Zending over Grenzen
Foto: Zending over Grenzen
Website: http://www.zendingovergrenzen.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws: