MENU
Ben Tiggelaar: Elke dag iets laten zien van de liefde van Jezus Christus

Ben Tiggelaar: Elke dag iets laten zien van de liefde van Jezus Christus

30 okt

Ben Tiggelaar is te gast bij Jan van den Bosch in de serie Thuis. Hij heeft tienduizenden mensen geïnspireerd om te leren dromen maar krijgt regelmatig de vraag van managers: ‘Waar doe ik het allemaal voor?’. Volgens hem hebben we de opdracht om op alle mogelijke manieren de mensen om je heen en de wereld tot bloei te brengen. Maar tot op heden doen we een 'lousy job'.

“Waar je vandaan komt, heeft een een hele grote impact op je ambitie en honger naar kennis. Of om écht gebruik te maken van die kansen die je worden aangereikt.” Tiggelaar komt uit een arbeidersgezin en wilde zelf graag meer bereiken. Maar daar komt hij op terug. “Ik zie steeds meer dat de waarde van werk veel minder zit in de positie die je bereikt, maar veel meer in de manier waarop je het doet.” In zijn lezingen en seminars wil hij juist naast de mensen in de zaal staan en samen met hen op zoek gaan naar iets wat ze zouden willen leren of iets dat ze zouden willen verbeteren.

Tiggelaar groeide op in een gereformeerd arbeidersgezin waarin het niet gebruikelijk was om te gaan studeren. Maar zijn ouders stimuleerden hem om naar de universiteit te gaan. In Amsterdam studeerde hij communicatiewetenschappen en wordt bedrijfskundige en gedragswetenschapper. Ook schrijft hij succesvolle managementboeken zoals de bestseller ‘Dromen, durven, doen’. Zijn motto is: meer jezelf worden zoals je bent op je beste momenten.

Hij is het christelijk geloof uit zijn jeugd trouw gebleven. "Op alle terreinen van je leven moet je christen zijn, het is niet maar op 1 onderdeeltje.” Daarin is het volgen van Jezus volgens hem nogal een opgave. "Mijn streven is om elke dag iets te laten zien van de liefde van Jezus Christus”.

Speciaal voor de kijkers van Family7 geeft hij een 1-minute-seminar. Dat mag je niet missen! Bekijk het gesprek met Ben Tiggelaar in ‘Thuis’. Vanavond 30 oktober om 21:00 uur bij Family7.

13-delige televisieserie ‘Thuis'
De gasten die Jan dit seizoen ontvangt zijn: Nicole Buch, Ferry en Joshua Kotadiny, Laurens van Rooyen, Jennifer Guetta-Peersmann, Ben Tiggelaar, Lineke Blijdorp, Johan Toet, Paul Donders, Leo Fijen, Carla Dik-Faber, Stefan Paas, Sonja Silva, Tass Saada

‘Thuis'
Thuis is voor veel mensen gelukkig nog altijd de plek van rust en geborgenheid. De plaats waar het masker kan worden afgezet, mogen zijn wie je bent. Thuiskomen is dan ook veel meer dan de sleutel in het slot van de voordeur. Het is de ontdekkingsreis naar je ware identiteit, met alle ups en downs die erbij horen. Wie zijn ze? Wat hebben ze bereikt? Hoe zien ze de toekomst? Wat betekent thuis voor hen? En welke rol speelt het geloof in hun leven? In ‘Thuis' ontvangt Jan van den Bosch de gasten in zijn eigen huis in Alphen aan den Rijn, wat direct een informele en open sfeer creëert.
Family7.nl/Thuis

Jan van den Bosch
Jan van den Bosch is ondernemer en tv-presentator. Hij werkte ruim 25 jaar bij de EO en was initiatiefnemer van de EO Jongerendag. Hij is directeur van o.a. Beter-uit Reizen en presenteert de wekelijkse uitzendingen van Hour of Power op RTL5 en Family7.

Datum: 30 oktober 2017
Auteur: Family7
Foto: Mathias Molema
Website: http://www.family7.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws: