Alle 60000 Anti Pest Club-polsbandjes zijn op

Alle 60.000 Anti Pest Club-polsbandjes zijn op! Van 18 t/m 22 september zond het succesvolle EO-kinderprogramma een nieuw seizoen uit tijdens de themaweek ‘Zapp Tegen Pesten’. Tijdens en na afloop van deze nieuwe afleveringen konden kinderen en scholen gratis Anti Pest Club-polsbandjes bestellen via zapp.nl/antipestclub om een eigen Anti Pest Club op te richten.

Hier is massaal gehoor aan gegeven. Presentatrice Anne-Mar Zwart: “Ik vind het geweldig dat er 60.000 bandjes zijn besteld! Dat betekent dat we echt iets in beweging zetten en dat is precies de bedoeling. Kinderen kunnen zelf opkomen tegen pesten! Alleen dan kan er iets veranderen!” De themaweek ‘Zapp Tegen Pesten’ sluit online en op tv aan bij de landelijke ‘Week Tegen Pesten’ en maakt het thema bespreekbaar.

Kutkind, dikzak en kankerjoch… Sommige kinderen krijgen het elke dag te horen. Ze worden gepest en er is niemand die durft in te grijpen. In de ‘Anti Pest Club’ gaan kinderen de strijd aan tegen pesten met behulp van presentatrice Anne-Mar Zwart. Het programma brengt een bezoek aan basisschoolklassen waar wordt gepest. De ‘Anti Pest Club’ wil er samen met de hele klas voor zorgen dat de sfeer verandert en iedereen in de klas met plezier naar school gaat. In 2016 is het programma bekroond met een TV-beeld voor Beste Jeugdprogramma. En onlangs heeft de ‘Anti Pest Club’ de prestigieuze internationale prijs de Gouden Roos (Rose d’Or) gewonnen voor beste Europese kinderprogramma.

De voorbereidingen voor een nieuw seizoen van de ‘Anti Pest Club’ zijn in volle gang. Kinderen uit de bovenbouw, maar ook scholen kunnen zich aanmelden als ze graag een pestsituatie in hun klas of op hun school opgelost willen hebben. Aanmelden kan via zapp.nl/antipestclub.

Evangelische Omroep
Willem Jan de Bruin
01-11-2017
Jongeren
https://www.eo.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies