MENU
Bijna 80 misdadigers in gevangenis Sint Lucia komen tot geloof

Bijna 80 misdadigers in gevangenis Sint Lucia komen tot geloof

03 nov

Bijna 80 van de gewelddadigste misdadigers van Sint Lucia namen Christus aan in hun leven tijdens een event in de gevangenis van het eiland. De bemanningsleden van Logos Hope werden uitgenodigd op de avond van een talentenwedstrijd in Bordelais Correctional Facility, een gevangenis in Sint Lucia, een eiland ten Noorden van Venezuela.

De avond bood creatieve veroordeelden een artistieke gelegenheid om hun eigen poŽzie, rap en drama te vertolken. Velen hadden in de tijd dat ze gevangenzaten stukjes geschreven en gedichten gemaakt.

Naast het presenteren van gedichten over een christelijk thema, kregen de vrijwilligers van het schip de gelegenheid om het evangelie op creatieve wijze aan de gevangenen duidelijk te maken.

Borgi Bareiss (Duitsland) liet op een groot schetsbord een boeiende serie foto's zien, waarop de dingen stonden afgebeeld waarnaar de meeste mensen op zoek zijn. Ze legde uit dat echte vrijheid, liefde en leven niet kunnen worden verkregen door onze eigen inspanningen.

Christa Shipman (USA) vertelde de gevangenen dat hun keuzes nog steeds belangrijk waren, ook al was hun vrijheid achter de tralies aan banden gelegd. De gevangenen werden opgeroepen om de keuze te maken Jezus te volgen. Bijna alle aanwezige gevangenen gaven hun hart aan Christus.

Directeur van Corrections, de heer Verne Garde, vertelde de bemanningsleden van Logos Hope: "Zeventig procent van de mannen en vrouwen om u heen in deze zaal is veroordeeld voor moord. Zij hebben allemaal ernstige misdrijven begaan. Veel van hen zijn hier levenslang. Ik ben blij met uw aanwezigheid en uw belangrijke boodschap." De heer Garde stond zelf ook te bidden naast zijn gevangenen.

Verder was er aandacht voor de vrijlating van een gevangene die zijn straf had uitgezeten. Hij kreeg een staande ovatie van zijn voormalige celgenoten en de officiŽle goedkeuring van de officieren. De bewakers spraken hem aan als 'broeder' en beloofden hem hun fysieke en morele steun nu hij een nieuw leven begon en Bordelais mocht verlaten.

Maar velen die binnen de gevangenismuren moesten blijven, mochten ook hun eerste stappen zetten in het nieuwe leven en in de vrijheid die Christus geeft. Ze kregen allemaal een bijbel om hen op die weg te begeleiden.

Bron: OM Ships International
Vertaling en bewerking: redactie Christelijknieuws.nl

Datum: 3 november 2017
Auteur: Redactie christelijknieuws.nl
Foto: Operatie Mobilisatie
Website: http://www.omships.org

Dit artikel delen:

Meer nieuws: