MENU
Sponsoring van Chansa heeft ons zoveel verlichting gegeven

Sponsoring van Chansa heeft ons zoveel verlichting gegeven

03 nov

Chansa is vijf jaar oud en een praatjesmaker. Hij heeft een energiek karakter. Vorig jaar is hij gesponsord via World Vision. De dag dat hij werd gesponsord was voor Chansa en zijn gezin een feestelijk moment. Het voelde alsof twee families, ondanks een grote afstand, één werden.

De directe gevolgen van sponsoring hebben een impact op de leefgemeenschap van Chansa. Er is nu geld beschikbaar om waterputten en irrigatie-systemen te bouwen. Hierdoor hebben Chansa en zijn vrienden toegang tot schoon drinkwater.

Niet alleen heeft de sponsoring praktische gevolgen maar het heeft ook een verandering in de gedachtegang teweeggebracht. De oma van Chansa (Esnart) vertelt dat ze vrijgevigheid heeft ontvangen. Wanneer ze een gezin ziet in moeilijkheden wil ze graag haar hulp aanbieden door bijvoorbeeld een kip cadeau te geven. Ze zoekt de kwetsbare kinderen op en zorgt voor hen. Dit wil ze ook meegeven aan haar kinderen en kleinkinderen. Esnart ziet dit nu al terug in Chansa, omdat hij zorgt voor zijn zusje Beauty. Als Chansa iets te eten heeft gevonden, deelt hij dit met zijn zusje en hij houdt het zelfs apart voor haar als ze even niet in de buurt is. Wat prachtig om te zien dat sponsoring het leven van een kind verandert.

Wij kunnen de wereld van een kind in armoede veranderen. En niet alleen die van het kind, ook die van de familie en de omgeving. Met kindsponsoring geeft u uw sponsorkind structureel toegang tot schoon water, gezond voedsel, gezondheidszorg en onderwijs. Door een kind te sponsoren, geeft u het toegang tot schoon water, gezondheidszorg, voedsel, onderwijs en beschermt u het. Voor slechts 1 euro per dag ondersteunt u niet alleen het kind, maar ook de familie en de omgeving. En door persoonlijk contact ontdekt u hoe waardevol uw steun is!

> Ik wil de wereld van een kind veranderen

Sponsering via World Vision:
1. Kinderen in armoede zijn kwetsbaar. Met uw sponsoring geeft u een kind zorg, hoop én liefde!
2. We maken geen onderscheid naar geloof, ras of politieke voorkeur en werken in de meest moeilijke en instabiele gebieden.
3. We trainen de lokale bevolking, zodat zij na ongeveer 15 jaar niet meer afhankelijk zijn van hulp.
4. Uw sponsoring heeft directe impact op het kind én zijn of haar omgeving. We spelen in op lokale noden en behoeften.
5. Als sponsor krijgt u post van uw sponsorkind en updates van het projectgebied. U kunt zelfs uw sponsorkind bezoeken!

Datum: 3 november 2017
Auteur: World Vision
Foto: World Vision
Website: http://www.worldvision.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws: