MENU
Leerlingen rennen ruim 6000 euro bij elkaar voor Mercy Ships

Leerlingen rennen ruim 6000 euro bij elkaar voor Mercy Ships

22 nov

UTRECHT – Alle 110 leerlingen van de Eben-Haëzerschool in Utrecht hebben onlangs een geweldige prestatie neergezet. Met een sponsorloop haalden zij maar liefst 6331 euro op voor Mercy Ships. Met dit enorme sponsorbedrag kan Mercy Ships met het ziekenhuisschip nog meer medische hulp geven aan de allerarmsten in Afrika.

Geboeid luisterden de kinderen in oktober naar een presentatie van Annette van der Beek, die verschillende keren met haar man aan boord van de Africa Mercy heeft gewerkt. Met dit ziekenhuisschip helpt Mercy Ships de allerarmsten in Afrika. Ze krijgen op de Africa Mercy gratis medische hulp. Door operaties kunnen mensen weer lopen, lachen, zien en horen.

De leerlingen hoorden het verhaal over Vanya. Dit meisje had windswept legs: vergroeide benen die erg krom staan. Klasgenoten van dit meisje lachten haar uit omdat ze niet kon rennen. Ook kon ze geen kleding dragen die veel meisjes van haar leeftijd graag dragen. Aan boord van het schip de Africa Mercy werd ze geopereerd. Na het verwijderen van het gips van Vanya’s benen, keek haar moeder Sophie vol verwachting toe. We vroegen haar wat ze dacht toen ze de rechte benen van haar meisje zag. Ze zei: “Ze kan lopen zoals de andere kinderen, ze kan spelen, goede schoenen aandoen, ze kan goede kleding aan. Ik ben heel blij! Ik wil Mercy Ships heel erg bedanken. Ze geven niet alleen een gratis operatie en medicijnen, maar ze geven zorg met heel veel liefde. Er is heel goed voor ons gezorgd!”De leerlingen keken via een film hoe het er op een ziekenhuisschip aan toe gaat. Vol indrukken zijn ze naar huis gegaan om sponsors te zoeken voor de sponsorloop. Daarna hebben alle 110 leerlingen mee gedaan. Met succes! Ze hebben veel rondjes gerend. Voor de ouders die toekeken en aanmoedigden, was er een kraam met fris en heerlijke baksels. Dit alles bij elkaar heeft het mooie bedrag van 6331 euro opgeleverd. Dit bedrag is door David uit groep 6 overhandigd aan Maria Tuinier, één van de medewerkers van Mercy Ships Holland in Rotterdam. Omdat ieder mens kostbaar is!


Door de armoede in Afrika hebben veel mensen geen toegang tot medische zorg. Of het is voor hen niet te betalen. Elk jaar sterven maar liefst zeventien miljoen mensen omdat ze geen medische hulp krijgen. Mercy Ships helpt, in navolging van Jezus, bij de meest voorkomende ziekten en kwalen. Je kunt daarbij denken aan een gespleten lip, tumor, staar, fistel, misvormde benen, opgezwollen schildklieren, brandwonden, blindedarmontsteking of ontstoken kaak. Een operatie geeft kinderen en volwassenen een nieuw gezicht, kinderen de mogelijkheid om zelf te lopen, mannen en vrouwen de kans om weer zelf hun brood te verdienen en… mensen hun glimlach terug omdat ze hoop hebben. Een operatie verandert levens!

Ook geeft Mercy Ships trainingen aan de lokale bevolking om kennis over te dragen. Iedereen aan boord is vrijwilliger, van machinist tot chirurg, van schoonmaker tot kapitein, van kok tot tandartsassistente. Momenteel ligt het ziekenhuisschip, de Africa Mercy, in Kameroen. Het is de bedoeling dat er in 2019 een nieuw schip bijkomt, zodat nog meer levens gered kunnen worden. Omdat ieder mens kostbaar is!


Kijk op de website www.mercyships.nl naar meer inspirerende verhalen van patiënten, vrijwilligers en video’s!

Datum: 22 november 2017
Auteur: Monique Boom - Mercy Ships
Foto: Eben Haezerschool Utrecht
Website: http://www.mercyships.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws: