MENU
Bemanningsleden Logos Hope helpen daklozen in Bridgetown

Bemanningsleden Logos Hope helpen daklozen in Bridgetown

30 nov

Bemanningsleden van zendingsschip Logos Hope hebben zich aangesloten bij een outreach om maaltijden te verzorgen voor dakloze mensen in de straten van Bridgetown. Verschillende organisaties leveren om de beurt voedsel op een andere dag van de week in de hoofdstad.

Bij het oorlogsmonument op het Heldenplein elke vrijdag, is de gastheer Kemar Saffrey, een jonge Barbados die tijd op straat doorbracht om te ontsnappen aan mishandeling in zijn eigen huis.

"Toen ik christen werd, hoorde ik dat God wilde dat ik iets deed voor de daklozen en ging ik de uitdaging aan," legde Kemar uit. "Wat we echt willen doen, is hen rehabiliteren en re-integreren in de maatschappij en van de straat afhalen. We willen dat ze weten dat we er zijn voor hen. Voedsel aanbieden is wat ons helpt om met hen in contact te komen."
 
Een team hielp met het serveren van kippensoep en een zak met afhaalmaaltijden aan ongeveer 100 dakloze mannen en vrouwen. De vrijwilligers van het schip zaten toen met de Barbadianen rond de fontein van het plein voor een praatje terwijl ze aten.
 
Sarah Chetty (Zuid-Afrika) las een bemoediging uit de bijbel voor aan een man genaamd Sam. Hij kon de liefdesbrief van de vader niet zelf lezen, maar nam meer exemplaren mee om aan zijn vrienden te geven.
 
Ricky Beterkin zat onder een boom in het donker en vertelde het team dat hij zijn huur niet had kunnen betalen nadat zijn werk was gestopt. Hij slaapt een jaar lang overal in de stad en loopt soms de hele nacht rond. Hij zei dat God alles is waarop hij kan vertrouwen en nam ook een kopie van de liefdesbrief van de Vader mee. "Als het 's ochtends licht wordt, zal ik het lezen", zei hij, terwijl hij dankbaar gebed en een onverwachte hug van het team ontving.
 
De soep op het menu was een donatie van een lokaal hotel en gemaakt door Sonia King, die daar werkt. Na het opscheppen, mengde Sonia zich tussen de mensen die het aten, en vroeg hen hoe hun dag was geweest. "Ik sta graag tussen de mensen," vertelde ze de vrijwilligers van Logos Hope. "Je weet nooit wat er het hen is gebeurd en hoe ze in die situatie terecht zijn gekomen. Jezus gaf me liefde voor kansarme mensen."
 
Robin Austrum onthulde dat hij seropositief is en betreurt ten zeerste alles wat hij zijn gezin heeft aangedaan, waardoor hij het huis verliet. Hij wees naar de bank waarop hij elke nacht slaapt. Het was een vreugde voor een bemanningslid om te zien hoe Robin God om vergeving vroeg en een nieuwe start maakte in zijn leven.
 
Kemar waardeerde de samenwerking van de vrijwilligers. Hij zei tegen hen: "Het is geweldig dat een internationale organisatie zoals de uwe onze gemeenschap binnenkomt en deel wil uitmaken van wat wij doen onder onze mensen."

Datum: 30 november 2017
Auteur: Operatie Mobilisatie
Foto: Operatie Mobilisatie
Website: http://www.omships.org

Dit artikel delen:

Meer nieuws: