MENU
ChristenUnie: 1 miljoen voor vrijwilligerswerk in gevangenis

ChristenUnie: 1 miljoen voor vrijwilligerswerk in gevangenis

01 dec

De ChristenUnie pleit voor een duidelijke inzet van het gereserveerde budget voor vrijwilligerswerk onder gedetineerden. Vandaag spreekt de Kamer over de begroting van Justitie en Veiligheid. Tijdens deze begroting dient ChristenUnie-Kamerlid Stieneke van der Graaf hiervoor een amendement in.

Met het nieuwe regeerakkoord is 1 miljoen extra beschikbaar gesteld voor vrijwilligerswerk onder gedetineerden. Van der Graaf pleit in haar amendement ervoor dat dit extra geld ook daadwerkelijk resulteert in extra vrijwilligers. ‘De ChristenUnie is blij met de inzet in het regeerakkoord op het gebied van resocialisatie. Het werk van vrijwilligers onder gedetineerden is van cruciaal belang. Grote en kleine vrijwilligersorganisaties dragen bij aan een succesvolle terugkeer in de samenleving. Daarom dien ik een amendement in om er voor te zorgen dat dit extra geld ook echt terecht komt bij de vrijwilligersorganisaties zoals Exodus en Gevangenenzorg Nederland’, aldus van der Graaf. Het amendement wordt mede ondertekend door CDA en SGP en kan rekenen op steun in de Kamer.

Geestelijke verzorging bij de politie
Naast een amendement voor vrijwilligerswerk dient van der Graaf ook een voorstel in over geestelijke verzorging bij de politie. Van der Graaf wil dat er extra geld beschikbaar komt om met voldoende mensen werk te maken van goede geestelijke verzorging. Eerdere projecten op dit gebied kwamen niet van de grond. Van der Graaf: ‘Agenten hebben te maken met leven en dood, met goed en kwaad en veel morele dilemma’s. Zij moeten makkelijk hun verhaal kwijt kunnen en hun dilemma’s bespreekbaar kunnen maken.’

ChristenUnie: Politie ook in de regio op sterkte
ChristenUnie-Kamerlid Stieneke van Graaf is onaangenaam verrast door het bericht dat de politie in noord en oost Nederland honderden agenten moet inleveren. ‘Dit leidt tot veel onrust binnen de politie. Volgens minister Grappenhaus van Justitie en Veiligheid zijn de berichten voorbarig. Maar dit neemt de onrust niet weg. Daarom zal de ChristenUnie samen met CDA en VVD een motie indienen. In deze motie verzoeken wij de regering aan te geven hoe de extra capaciteit bij de politie wordt verdeeld. De ChristenUnie pleit ervoor dat de politie ook in de regio’s op sterkte blijft’, aldus Van der Graaf.

Datum: 1 december 2017
Auteur: ChristenUnie
Foto: © Henk-Jan Oudenampsen
Website: http://www.christenunie.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws: