MENU
Een indringend portret van de vrouw die zich hult in recycle jurken

Een indringend portret van de vrouw die zich hult in recycle jurken

02 dec

Volgens het Haagse Zomerrapport van opinieweekblad Vrij Nederland is Carla Dik-Faber, Tweede Kamerlid voor de ChristenUnie, de beste politica op het Binnenhof van 2015. Ze scoort nota bene een 10. Op de cover van het weekblad staat: 'U kent haar vast niet, maar zij is de beste op het Binnenhof'.
Jan van den Bosch heeft in het programma ‘Thuis’ bij Family7 een prachtig gesprek met Carla, waarin duidelijk naar voren komt waar haar passie vandaan komt. Voordat ze zich aansloot bij de ChristenUnie overwoog ze GroenLinks. Carla: "Ik heb heel goed gezocht naar een partij die bij mij paste. Ik ben het hele spectrum afgegaan, en ik heb nog even naar GroenLinks gekeken omdat zorg voor de schepping heel erg belangrijk voor mij is. Maar ik vind het vooral belangrijk dat een partij teruggaat naar de basis en dat is Gods Woord, de Bijbel. In de ChristenUnie vond ik uiteindelijk mijn partij".

Op Prinsjesdag steelt ze de show met haar recyclejurken waarmee ze graag een statement maakt. Ze zet zich in voor de schepping, wil voedselverspilling terugdringen en pleit voor een samenleving waarin een kind met het Syndroom van Down welkom is. Uitdagingen gaat Carla niet uit de weg. "De NIPT-test is een feit, maar we hebben gelukkig waarborgen in het systeem kunnen aanbrengen, zodat de ouders goed worden voorgelicht en zich niet hoeven te verdedigen."

In dit indringende gesprek leer je Carla Dik-Faber kennen en ontdek je waarom zij met recht is verkozen tot de beste politica van het Binnenhof.

Bekijk het gesprek met Carla Dik-Faber in 'Thuis'. Maandag 4 december om 21:00 uur bij Family7.

Datum: 2 december 2017
Auteur: Alfred van der Heide - Family7
Foto: Emiel de Porto
Website: http://www.family7.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws: