MENU
Karin van den Broeke opent bijbelestafette: Glazen Huis

Karin van den Broeke opent bijbelestafette: Glazen Huis

07 dec

PKN-synodevoorzitter Karin van den Broeke opent op 16 december de bijbelestafette voor het ‘Glazen Huis’ in Apeldoorn. Ze doet dat in haar functie als bestuurslid van het Nederlands Bijbelgenootschap (NBG). Met de estafette willen Apeldoornse kerken en het NBG positieve aandacht voor de Bijbel genereren, een voorleesrecord vestigen én minstens € 6.600 ophalen voor het Rode Kruis.

Het NBG ondersteunt deze uitdaging. ‘De estafette is een mooie gelegenheid om rond Kerst, Jezus’ geboortefeest, de aandacht te vestigen op de Bijbel’, aldus bestuurslid Karin van den Broeke. ‘Of je christen bent of niet, de Bijbel is een inspirerend boek en bepalend voor onze cultuur. Ook het doel – geld ophalen voor het Rode Kruis om kinderen te herenigen met hun ouders - is in lijn met de Bijbel. Jezus riep immers op tot naastenliefde en herstel van gebrokenheid. Door mee te doen aan deze estafette hopen we veel mensen voor de Bijbel te interesseren.’

NBG-steun
Het NBG zorgt voor de bijbels waaruit voorgelezen wordt: de Bijbel in Gewone Taal. Het NBG werft voorlezers via de sociale media en levert diverse voorlezers; naast Karin van den Broeke doet bijvoorbeeld ook bijbelwetenschapper Roelien Smit mee. Verder wordt een exclusieve uitvoering van de Bijbel in Gewone Taal geveild. Bezoekers aan de NBG-stand krijgen op 16 december een gratis Nieuwe Testament in deze vertaling; voor kinderen is er een bouwplaat van de kerststal.

Recordpoging
De bijbelestafette is een initiatief van de Protestantse Gemeente Apeldoorn en de Emmaüsparochie in Apeldoorn. Doel is om een record te vestigen door 110 uur onafgebroken uit de Bijbel te laten voorlezen. Dat is in totaal 6600 minuten. Deze zijn opgedeeld in blokjes van tien minuten. Voorlezers wordt gevraagd om zich te melden voor een of meer blokjes en minimaal € 1,- per minuut te doneren. De verwachte opbrengst van deze actie is dus € 6.600.

Burgemeester John Berends en Karin van den Broeke zullen de eerste gedeelten uit de Bijbel lezen. Ieder die naar de voorleesestafette wil komen luisteren en kijken is van harte welkom.

Datum: 7 december 2017
Auteur: Peter Siebe
Foto: © Henk-Jan Oudenampsen
Website: http://www.bijbelgenootschap.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws: