MENU
Actie Greijdanus Hardenberg voor Bijbelschool in Kenia

Actie Greijdanus Hardenberg voor Bijbelschool in Kenia

15 dec

Na ruim vier weken actievoeren werd vandaag de opbrengst bekendgemaakt van de Maak Meer Marathon op de middelbare scholengemeenschap Greijdanus in Hardenberg. De hele school deed mee en verzamelden samen al 10.100 in voor het ondersteunen van een Bijbelschool in Eldoret, Kenia met schoolmateriaal (via een partner van Verre Naasten). De acties waren zeer uiteenlopend!

Zo schreef Laura uit Havo 4 een zelfbedacht verhaal. Voor elke donatie verscheen er weer een nieuw stuk online. Ze haalde hiermee in haar eentje 255 op en publiceerde 7 hoofdstukken van haar verhaal! Daarnaast werden zelf burgemeesters ingeschakeld! Een groepje eersteklassers (Emma, Laura en Lieke) regelden een ontmoeting met de burgemeester van Hardenberg, die hen vervolgens ondersteunde met een gift.

Dat het bundelen van krachten ook veel oplevert, bewezen diverse groepen uit havo 2. Deze klas haalde gezamenlijk maar liefst 1818 op! De actie sluimert nog door tot kerst, want bij een bedrag van 12.000 euro, wordt er ook een uitwisseling gefaciliteerd tussen de school en het project in Kenia. Alle actie initiatieven zijn in te zien op het actieplatform van Verre Naasten via de link onderaan dit item.

Datum: 15 december 2017
Auteur: Elze Toornstra
Foto: Verre Naasten
Website: http://www.mijnmission.nl/project/greijdanus-hardenberg-in-actie-voor-kenia

Dit artikel delen:

Gerelateerde artikelen:

20 mei 2017 Leerlingen Guido zamelen recordbedrag in voor India

Meer nieuws: