MENU
Twee Arctic Challenge-teams in actie voor Mercy Ships

Twee Arctic Challenge-teams in actie voor Mercy Ships

11 jan

ROTTERDAM - Zaterdag 13 januari gaat The Arctic Challenge 2018 van start. Van de 35 teams doen maar liefst twee teams mee voor Mercy Ships: Ice, Earth & Fire en MercyShips.nl. Zij trotseren straks barre weersomstandigheden. Het team MercyShips.nl rijdt in een nieuwe Volvo XC60, gesponsord door Mobility Centre. Vandaag werd de auto officieel overhandigd aan Netty Baan, directeur Mercy Ships Holland. Een prachtig gebaar.

Arctic Challenge
The Arctic Challenge is een toertocht voor personenauto’s door Scandinavië. Bij deze race gaat het vooral om navigeren, het uitzoeken van de slimste route, teambuilding en verstandig rijden. Snelheid is geen criterium. De afstanden van de etappes zijn soms zo lang, dat dag en nacht wordt doorgereden. Het gaat om doorzettingsvermogen. De teams rijden wellicht onder omstandigheden met veel sneeuw, zeer gladde wegen en temperaturen van ver onder nul. In acht dagen leggen de deelnemers tussen de zes- en zevenduizend kilometer af naar een bestemming voorbij de Noordcirkel. Vooraf is niet bekend welke route gereden gaat worden. De organisatie geeft pas bij de start en bij de checkpoints de diverse bestemmingen op.

Een warm hart voor Mercy Ships
De omstandigheden zijn straks koud, maar de twee teams én Mobility Centre dragen Mercy Ships een warm hart toe. De twee teams zijn al jarenlang sponsor van Mercy Ships. Betondingen.nl is een snelgroeiend bedrijf, een hoogwaardige webshop, die een breed assortiment aan prefab betonproducten levert aan zowel particulieren als bedrijven vanuit Zaltbommel, Ede en Hamont-Achel (België). Ook nu gaan de donaties die via The Arctic Challenge binnenkomen, naar Mercy Ships. Betondingen.nl rijdt onder de naam Ice, Earth & Fire. Het tweede team, Noordzij Rozenburg, geeft via The Arctic Challenge graag meer bekendheid aan Mercy Ships en rijdt daarom onder de naam MercyShips.nl.

Mobility Centre
Het team MercyShips.nl rijdt The Arctic Challenge met een nieuwe Volvo XC60, gratis ter beschikking gesteld door Mobility Centre, officieel dealer van Volvo Cars met vestigingen in Rotterdam, Barendrecht en Vlaardingen, en Luxor Lease. Drie redenen gaven daartoe de doorslag. Allereerst sluit de filosofie van Volvo nauw aan bij de doelstelling van Mercy Ships, zo geeft Christiaan van Hoogstraten van Mobility Centre aan: ‘Bij Volvo staat de mens centraal. Onze drijfveer is om het leven van mensen eenvoudiger te maken. Tegelijk staan veiligheid en milieu hoog in het vaandel bij ons. Ook bij Mercy Ships is ieder mens kostbaar. Bovendien is Mercy Ships Holland écht Rotterdams, net als Mobility Centre en Luxor Lease. Ten derde hechten wij veel waarde aan duurzame relaties, waaronder die met Henk Noordzij, die als ambassadeur van Mercy Ships optreedt. Wij ondersteunen hem graag met dit mooie streven.’

Mercy Ships verandert levens!
Mercy Ships geeft via een ziekenhuisschip de allerarmsten in Afrika gratis medische hulp. Elk jaar sterven 17 miljoen mensen omdat ze geen medische hulp krijgen. Mercy Ships helpt bij de meest voorkomende ziekten en kwalen. Je kunt daarbij denken aan een tumor, staar, fistel, misvormde benen, opgezwollen schildklieren of brandwonden. Een operatie geeft kinderen en volwassenen een nieuw gezicht, kinderen de mogelijkheid om zelf te lopen, mannen en vrouwen de kans om weer zelf hun brood te verdienen en… mensen hun glimlach terug omdat ze hoop hebben. Een operatie verandert levens! Ook geeft Mercy Ships trainingen aan de lokale bevolking om kennis over te dragen. Iedereen aan boord is vrijwilliger, van machinist tot chirurg, van schoonmaker tot kapitein, van kok tot tandartsassistente. Momenteel ligt het schip, de Africa Mercy, in Kameroen.

Mercy Ships Holland
Een zelfstandige vestiging van Mercy Ships zit in Rotterdam. Vanuit de Ridderkerkstraat levert de organisatie Mercy Ships Holland een aanzienlijke bijdrage in de werving en logistiek van etenswaren, hulpmiddelen en andere benodigdheden aan boord. Daarnaast draagt Mercy Ships bij aan de werving van vrijwilligers en donateurs. Ook zijn er partnerships met maritieme bedrijven. Meer weten of zelf vrijwilliger willen worden in één van de 150 beroepen? Ga naar www.mercyships.nl.

De uitzendingen van The Arctic Challenge zijn op RTL 7. De eerste uitzending is op zondag 4 februari om 16.30 uur. De tweede op 11 februari en de derde aflevering op 18 februari, telkens om 16.30 uur. De herhalingen zijn op de zaterdag volgend op deze data, telkens om 16.00 uur.

Datum: 11 januari 2018
Auteur: Monique Boom
Foto: Mercy Ships
Website: http://www.mercyships.org

Dit artikel delen:

Meer nieuws: