MENU
Gezamenlijke actie brengt ruim 2 miljoen op voor hulp aan Syrie

Gezamenlijke actie brengt ruim 2 miljoen op voor hulp aan Syrie

18 jan

Gezamenlijke actie Dorcas, EO Metterdaad, Kerk in Actie en World Vision een succes. In december startten de vier christelijke organisaties met de campagne Geloof, Hoop en Syrië. Na zes weken actievoeren is de eindstand € 2.242.258,-. “Geweldig om te zien hoe mensen in Nederland hun hart hebben laten spreken en de Syriërs niet vergeten zijn. We zijn enorm blij met deze opbrengst” aldus projectleider Arnoud van der Kolk.

Na jaren van oorlog ligt Syrië voor een groot deel in puin. Toch klinken er verhalen van hoop onder Syriërs die zijn teruggekeerd, of zich daarop voorbereiden. Zij willen een nieuw leven opbouwen in hun eigen land, met onderwijs voor hun kinderen, herbouw van huizen en hulp bij het verwerken van trauma’s. De opbrengst van de actie Geloof, hoop en Syrië wordt gebruikt om Syriërs hierin te ondersteunen. Want naast geloof en hoop is geld hiervoor onmisbaar.

Geloof, Hoop en Syrië is een gezamenlijk initiatief van EO Metterdaad, Dorcas, Kerk in Actie en World Vision. Meer informatie is te vinden op geloofhoopensyrie.nl.

Datum: 18 januari 2018
Auteur: Evangelische Omroep
Foto: Evangelische Omroep
Website: http://www.geloofhoopensyrie.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws: