EO-documentaire over voormalig vernietigingskamp Sobibor

Op zondag 28 januari zendt de EO om 15.23 uur (NPO 2) de documentaire ‘Sobibor Excavated – The four stages of deceit’ uit. Een documentaire die gaat over de opgravingen van voormalig vernietigingskamp Sobibor in Polen en de persoonlijke strijd van een aantal nabestaanden van de ruim 200.000 slachtoffers.

Definitieve oplossing

Op 20 januari 1942 werd er in een villa in Berlijn door hoge Duitse ambtenaren en SS’ers bepaald hoe de ‘definitieve oplossing van het jodenvraagstuk’ eruit zou komen te zien. Er werd een mechaniek in werking gesteld die in voormalig vernietigingskamp Sobibor tot op heden nog steeds niet tot stilstand is gekomen.

Persoonlijke strijd

Aan de hand van de archeologen die er graven wordt het misleidende karakter van het kamp laag voor laag blootgelegd. Daarnaast volgt de documentaire de persoonlijke strijd van een aantal nabestaanden in wiens leven de onmacht, woede en pijn van de ruim 200.000 slachtoffers nog altijd nagalmt.

Ontdekking

Meer dan zeventig jaar geleden braken de Nazi’s het kamp af en dekten hun gruwelijke misdaden toe met dikke lagen grond en asfalt. Wachtend om opgegraven te worden. Dan wordt er een naamplaatje gevonden…

Productie

‘Sobibor Excavated – The four stages of deceit’ is een documentaire van de Joodse redactie van de EO.

Uitzendgegevens

Zondag, 28 januari, 15.23 uur, NPO 2

Woensdagnacht 1 februari, 0.33 uur, NPO 2

Evangelische Omroep
Evangelische Omroep
19-01-2018
Media
https://www.eo.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies