MENU
Southern gospel formatie The Ball Brothers naar Nederland

Southern gospel formatie The Ball Brothers naar Nederland

23 jan

Ze zijn een ware sensatie in de veelkleurige wereld van southern gospel; wellicht omdat ze het genre nóg veelkleuriger hebben gemaakt. The Ball Brothers brengt het oude en het nieuwe bij elkaar in muziek die hen tot bekende gezichten maakte in de zogeheten muzikale ‘Gaither Homecoming’ familie.

In maart 2018 is het de beurt aan Nederland voor een bijzondere kennismaking: dan treden The Ball Brothers op in Nederlandse theaters, ondersteund door het orkest en koor Music4Christ onder leiding van Aad Contze
De broers Andrew en Daniel Ball, samen met hun zwager Chad McCloskey en vriend Matt Davis, vormen sinds 2006 The Ball Brothers; een close harmony groep die zich thuis voelt in meer genres dan alleen southern gospel. Veel mensen vergelijken de concertervaring met het debuut destijds van Ernie Haase & Signature Sound, dat een jeugdige frisheid en energie bracht in het genre. The Ball Brothers zijn dan ook niet vast te pinnen op één stijl. De fantastische stemmen die samensmelten in close harmony zijn de lijm in muziek waarvan jong en oud geniet.

The Ball Brothers hebben gedurende hun bestaan al veel mijlpalen beleefd; van meewerken aan Gaither video’s tot optredens op de beroemde National Quartet Convention. De groep is bijzonder actief op social media, waar hun vlog-reeks ‘Rollin’ With The Ball Brothers’ een uniek kijkje in het leven van de groep geeft.

Op 23 en 24 maart 2018 wordt ook de drempel naar het Nederlandse publiek weggehaald. Dan treden The Ball Brothers op in het Zuidplein theater in Rotterdam (23-03) en theater De Basiliek in Veenendaal (24-03). Voor deze optredens worden ze bijgestaan door het koor en orkest Music4Christ, wat de toch al aanstekelijke en indringende muziek des te meer onvergetelijk maakt. Het orkest verzorgde onlangs nog de begeleiding van de Amerikaanse aanbiddingsleider Don Moen en Ernie Haase and Signature Sound.

Data en locaties
23 maart 2018 - Zuidplein Theater - Zuidplein 60-64 - Rotterdam - 20.00 uur
24 maart 2018 - De Basiliek - Wiltonstraat 56 - Veenendaal - 20.00 uur

Datum: 23 januari 2018
Auteur: Events4Christ
Website: http://www.events4christ.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws: