MENU
Met 80 rode rozen zingen voor prinses Beatrix

Met 80 rode rozen zingen voor prinses Beatrix

05 feb

Zangschool Geke's Tiental o.l.v. Geke van der Sloot was afgelopen zaterdag op de Dam in Amsterdam. Voor het Koninklijk Paleis hebben de zangeres en leerlingen van de Urker Zangschool een lied gezongen voor de 80- jarige prinses Beatrix: 80 rode rozen voor de Prinses.

De kinderen stonden elk met een roos in de hand. Ook een boeket van 80 rode rozen en een ingelijste tekst van het lied was meegenomen. Een aantal leerlingen was in klederdracht. De prinses vierde haar 80ste verjaardag met een besloten feest in het Koninklijk Paleis.

SBS6 programma 'Hart van Nederland' kwam Geke's Tiental filmen deze middag en het werd uitgezonden in de Hart van Nederland- uitzending van 3 februari. Geke vond het raar dat er in Nederland geen feest was rond deze bijzondere verjaardag, vertelt ze in het interview bij Hart van Nederland. Vandaar dit lied.

Geke's Tiental heeft vaker voor het Koningshuis gezongen, de laatste keer was op 29 juni 2017 op de haven van Urk voor de 50-jarige Koning Willem-Alexander. Dat lied werd aangeboden door alle Oranjeverenigingen van Nederland en werd uitgevoerd door Geke's Tiental.

Het lied '80 rode rozen voor de prinses' was een spontane actie van Geke van der Sloot om toch iets te doen vanuit de bevolking voor de 80-jarige prinses. Van half 4 tot half 6 hebben de leerlingen op de Dam gezongen en tenslotte zong iedereen op de Dam mee...

De kinderen waren met een bus naar Amsterdam gekomen en voor het optreden werd eerst nog een bezoek gebracht aan het Rijksmuseum waar Geke's Tiental mocht poseren met de Nachtwacht.

Datum: 5 februari 2018
Auteur: Gekes Tiental
Foto: Schermafdruk SBS Hart van Nederland
Website: http://www.hartvannederland.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws: