MENU
Amerikaanse evangelist Billy Graham overleden

Amerikaanse evangelist Billy Graham overleden

21 feb

Een van de meest invloedrijke predikers van de 20e eeuw, Billy Graham, is op 99-jarige leeftijd overleden. Graham werd een van de bekendste predikers van het christendom en startte zijn wereldwijde missie in 1941 in grote arena's in Londen.

Hij stierf in zijn huis in Montreat, North Carolina, zei een woordvoerder van de Billy Graham Evangelistic Association. In een carrière van 60 jaar heeft hij naar schatting honderden miljoenen mensen gepredikt.
Graham bereikte miljoenen via televisie - hij was de eerste die het medium gebruikte om de christelijke boodschap op die schaal over te brengen. Billy Graham werd geboren in 1918 en opgegroeid op de melkveehouderij van zijn familie in Charlotte, North Carolina. Hij werd een toegewijde christen op 16-jarige leeftijd nadat hij een reizende evangelist had gehoord. Hij werd in 1939, 21 jaar oud, tot predikant benoemd.

Gedurende zijn hele leven predikte Billy Graham het evangelie van Jezus Christus aan zo'n 215 miljoen mensen die deelnamen aan een van zijn meer dan 400 kruistochten en evangelisatiebijeenkomsten in meer dan 185 landen en gebieden. Hij bereikte miljoenen meer via tv, video, film, internet en 34 boeken.

"Ik heb één boodschap: dat Jezus Christus kwam, Hij stierf aan een kruis, Hij stond weer op en Hij vraagt ons om ons van onze zonden te bekeren en Hem te ontvangen door geloof als Heer en Verlosser, en als we dat doen, hebben we vergeving van al onze zonden" zei Graham tijdens zijn laatste kruistocht in juni 2005 in Flushing Meadows Corona Park in New York.

Terwijl Graham er vooral op gericht was om deze boodschap aan de wereld te brengen, voorzag hij ook geestelijk raadsman van presidenten, verdedigde hij desegregatie en was hij een stem van hoop en leiding in tijden van beproeving. In 2001 troostte hij zijn land en de wereld toen hij sprak in de National Cathedral in Washington, na de terroristische aanslagen van 11 september. Op drie internationale conferenties in Amsterdam (1983, 1986, 2000) verzamelde Graham zo'n 23.000 evangelisten uit 208 landen en gebieden om hen te trainen om de boodschap van Jezus Christus over de hele wereld te verspreiden.

In de week van zijn 95ste verjaardag in 2013 leverde Graham zijn laatste bericht via meer dan 480 televisiestations in de Verenigde Staten en Canada. Meer dan 26.000 kerken namen deel aan dit My Hope-project, waarmee het de grootste evangelisatie-actie ooit in Noord-Amerika van de Billy Graham Evangelistic Association werd.

Datum: 21 februari 2018
Auteur: Billy Graham Evangelistic Association
Foto: Billy Graham Evangelistic Association
Website: http://www.billygraham.org

Dit artikel delen:

Meer nieuws: