MENU
Vrijwilligers in heel Nederland in actie voor vluchtelingen

Vrijwilligers in heel Nederland in actie voor vluchtelingen

27 feb

Een recordaantal mensen was vorig jaar wereldwijd op de vlucht. Vaak als gevolg van natuur- en oorlogsgeweld. Ruim 65 miljoen vluchtelingen zijn hierdoor afhankelijk van hulp van anderen. Duizenden Nederlands zetten zich in de week van 26 t/m 31 maart in voor hulp aan vluchtelingen, door mee te doen aan de collecteweek van ZOA.
Ieder jaar organiseert de christelijke hulporganisatie ZOA deze collecte. Duizenden vrijwilligers collecteren door heel Nederland om geld op te halen voor hulp aan vluchtelingen in Afrika, Azië en het Midden-Oosten. Zo ook radiopresentator Tim Hendriks van Groot Nieuws Radio. Hij loopt een uurtje collecte in zijn woonplaats Veenendaal.

Hendriks vertelt: “Als ik naar mijn vrolijke zoontje kijk, kan ik me niet voorstellen dat ik met dat mannetje zou moeten vluchten. Daarom collecteer ik, voor de gezinnen die dat wel is overkomen”. Marijke de Jongste van ZOA is blij met zijn inzet. “Gemiddeld levert een uurtje collecteren zo’n vijftig euro op. Daarmee kunnen we een gevlucht gezin bijvoorbeeld al helpen met een voedselpakket. De inzet van vrijwilligers is dus ontzettend belangrijk!”

Om ook dit jaar de collecteweek mogelijk te maken zijn er veel vrijwilligers nodig. Wilt u zich ook een uurtje inzetten voor slachtoffers van oorlogen en rampen? Meld u dan aan via zoa.nl/ikdoemee.

Datum: 27 februari 2018
Auteur: ZOA
Foto: ZOA
Website: http://www.zoa.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws: