MENU
Belledag met een speciaal programma voor ouders

Belledag met een speciaal programma voor ouders

28 feb

Stichting Huis van Belle organiseert op 7 april 2018 voor de vierde keer de Huis van Belledag. Dit jaar is er ook speciaal voor ouders en jeugdleiders een inhoudelijk programma. De dag vindt plaats in Ede.

Sjanet Albada, coördinator van het volwassenprogramma: “We zien als Huis van Belle dat we naast tienermeiden ook een andere doelgroep bedienen: Ouders en jeugdleiders. Zij komen vaak bij ons voor duiding van trends of voor specifieke problemen. We proberen hen, naast de meiden, ook te ondersteunen. Wat zijn dan de onderwerpen waar ouders en hun dochters mee worstelen? Daar hebben we naar gekeken, en zo hebben we juist daarover een passend programma opgezet. Vorig jaar kwamen meer dan honderd ouders naar dit programma, dus er blijkt behoefte aan te zijn.”

3 workshops:

- CHE: Hoe maak je de goede studiekeuze? 
Er is zoveel keuze in opleidingen, dat we soms door de bomen het bos niet meer zien. Voor ieder is wat wils. En wat is dan de beste keuze voor je dochter, en hoe help je haar als ouder erbij? De CHE geeft een inspirerende en praktische presentatie.

- Stichting Voorkom: Grenzen leren en bespreken
In de samenleving wordt er veel druk gelegd op jonge vrouwen. Zoals op het gebied van lichaam en seksualiteit. Dan zijn ‘grenzen’ super belangrijk: te weten waar ze liggen en hoe je ze aangeeft. Grenzen geven veiligheid. Grenzen aanleren in de opvoeding wordt nog wel eens lastig gevonden. Welke grenzen hanteer je? Welke grens hoort bij welke leeftijd? En hoe leer je als ouders je kind haar grenzen te bewaren? In de interactieve workshop van Stichting Voorkom krijgen ouders handvatten om grenzen aan te leren en te bespreken.

- Huis van Belle: Een rolmodel voor je dochter zijn. 
Als ouder ben je een rolmodel voor je dochter. Ook al heb je dat gevoel soms helemaal niet, als ze volop aan het puberen is: ze vindt je belangrijk! Dat bleek uit onderzoek dat Huis van Belle onlangs deed onder tienermeiden, jeugdleiders en ouders. Hoe kunnen ouders dan een goed rolmodel zijn? Wat is belangrijk? Ontdek tijdens de afsluitende workshop van Huis van Belle hoe je je dochter empowert!

Inspiratie over studeren, grenzen en een rolmodel zijn
Wat? Interactief, inspirerend (gratis!) programma bestaande uit 3 workshops

Wanneer? 7 april, van 10.00-13.00 uur

Waar? Christelijke Hogeschool Ede

Interesse? Kijk op stichtinghuisvanbelle.nl/belledag2018 voor meer informatie en aanmelden
Huis van Belle is een christelijke online community voor tienermeiden. Belle is het eerste, enige christelijke tijdschrift in Nederland dat 6 keer per jaar verschijnt. Dagelijks bezoeken duizenden meiden sociale media en de website van Huis van Belle. Tientallen vrijwilligers werken dagelijks voor de tienermeiden. Huis van Belle wil tienermeiden empoweren zodat ze zich zelfverzekerd laten voelen in hun zoektocht naar het worden van een sterke, jonge, gelovige vrouw.

Datum: 28 februari 2018
Auteur: Sjanet Albada
Website: http://www.stichtinghuisvanbelle.nl/belledag2018

Dit artikel delen:

Meer nieuws: