MENU
Mercy Ships-ambassadeur Anne-Marith lanceert nieuwe cd

Mercy Ships-ambassadeur Anne-Marith lanceert nieuwe cd

28 feb

Nog maar 15 jaar en dan al vier cdís op je naam hebben staan. Dat kunnen er maar weinig zeggen, maar onze ambassadeur Anne-Marith Boone uit Nieuwerkerk (Zeeland) wel! Morgen lanceert ze haar vierde cd: Hope. ĎNiemand kan immers zonder hoop. Hoop doet leven! Mercy Ships maakt dat tastbaar. Daarom gaat de opbrengst van deze cd naar Mercy Shipsí, vertelt Anne-Marith enthousiast.

Anne-Marith Boone geeft graag solo-optredens tijdens concerten, events en andere bijeenkomsten. Ze speelt van (licht)klassiek en easy listening tot modern. De opbrengst van haar optredens en van de meeste cdís gaat naar Mercy Ships. ĎMercy Ships is een prachtige organisatie. Ik zat vroeger op een kinderkoor en tijdens een concert zag ik filmpjes van Mercy Ships. Die maakten veel indruk op mij. Mensen in Afrika lopen soms met grote tumoren rond, sommige kinderen moeten zich behelpen met misvormde benen of hebben verschrikkelijke brandwonden. Maar gelukkig kunnen ze hulp krijgen op het ziekenhuisschip Africa Mercy. Wat mij telkens raakt, is de ongelofelijke blijdschap van patiŽnten als ze medische hulp hebben gekregen. Door een relatief eenvoudige ingreep is hun leven totaal veranderd. Ze kunnen weer lachen, zien, lopen, naar school, spelen, werken of voor hun kinderen zorgen! Als ik wat ouder ben, hoop ik dat met eigen ogen te kunnen zien. Het lijkt me fantastisch om dan samen met alle andere vrijwilligers aan boord een steentje te kunnen bijdragen. Nu doe ik dat zoveel mogelijk met mijn optredens en cdís.í 
Tegelijk met de lancering van haar cd is ook de nieuwe website van Anne-Marith in de lucht: www.anne-marith.nl. Daarop volop informatie over haar grote passie pianospelen, maar ook over haar ambassadeurschap voor Mercy Ships.

Gratis medische hulp
Mercy Ships helpt in Afrika waar miljoenen mensen geen toegang hebben tot medische zorg. Of het is voor hen niet te betalen. Daardoor sterven elk jaar duizenden mensen. Op de Africa Mercy verhelpen chirurgen de meest voorkomende ziekten en kwalen, zoals een gespleten lip, tumor, staar, fistel, misvormde benen of brandwonden. Een operatie geeft patiŽnten een nieuw gezicht, kinderen de kans om zelf te lopen, mannen en vrouwen de kans om weer zelf hun brood te verdienen enÖ mensen hun glimlach terug omdat ze hoop hebben. Een operatie verandert levens. Ook geeft Mercy Ships trainingen aan lokaal medisch personeel. Iedereen aan boord is vrijwilliger, van machinist tot chirurg, van kok tot tandartsassistente.

Datum: 28 februari 2018
Auteur: Monique Boom
Foto: © Ruben Timman
Website: http://www.mercyships.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws: