MENU
Groot Johannes de Heer Koor zingt in Apeldoorn

Groot Johannes de Heer Koor zingt in Apeldoorn

09 maa

Apeldoorn - Het Groot Johannes de Heer Koor geeft dit voorjaar drie concerten op bijzondere locaties in Nederland. Het eerste concert vindt plaats op zaterdag 7 april in de monumentale Grote Kerk van Apeldoorn, Loolaan 16. Aanvang van het concert is 19:30 uur, entree vanaf 19:00 uur. Op zaterdag 12 mei volgt een concert in de Bovenkerk in Kampen. De reeks uitvoeringen wordt op zaterdag 2 juni afgesloten in Concertgebouw de Doelen te Rotterdam.

Het Groot Johannes de Heer Koor is een projectkoor dat staat onder muzikale leiding van Wim en Wilbert Magré uit Elburg. Het koor, dat 700 zangers en zangeressen telt, repeteert momenteel op acht verschillende locaties in Nederland, van Wouterswoude tot Zierikzee.

Het koor is in 2016 opgericht om de 150e geboortedag van Johannes de Heer te gedenken. Sindsdien is er – mede op verzoek van de enthousiaste koorleden – ieder jaar een nieuwe editie gestart. Het thema van deze derde editie is: ‘’Geloof, Hoop en Liefde’’.

Aan het concert in de Grote Kerk van Apeldoorn werkt ook het Urker kinderkoor ‘’Klein maar dapper’’ o.l.v. Wim Magré mee. Dit koor zal in Urker klederdracht gehuld een aantal liederen uitvoeren.

Het Groot Johannes de Heer Koor steunt dit jaar sponsorkinderen van de stichting Woord & Daad. Koorleden en bezoekers zamelen door hun deelname of concertbezoek geld in voor dit doel.
Toegangskaarten zijn (met korting) te bestellen via de website: www.johannesdeheerkoor.nl
of te koop bij de ingang van de kerk voor aanvang van het concert.

Datum: 9 maart 2018
Auteur: A.J. Wielink
Foto: © TOFF-fotografie - Tobias Huizing
Website: https://www.johannesdeheerkoor.nl/

Dit artikel delen:

Meer nieuws: