MENU
Veel belangstelling voor GZB-dag in Barneveld

Veel belangstelling voor GZB-dag in Barneveld

13 maa

Aanstaande zaterdag, 17 maart, vindt in de Midden Nederland Hallen in Barneveld de jaarlijkse GZB-dag plaats. Het thema is ‘Laat je zien!’ Diverse buitenlandse sprekers en zendingswerkers vertellen over hoe zij oog hebben voor de mensen om hen heen, juist ook mensen die gemakkelijk over het hoofd worden gezien.

Vanwege het grote aantal bezoekers op de GZB-dag van vorig jaar, is aanmelden dit jaar verplicht! U kunt zich gratis aanmelden via www.gzb.nl/aanmelden. Het tienerprogramma zit inmiddels vol. Aanmelden is niet meer mogelijk. Wel ben je van harte welkom bij het hoofdprogramma.

Ds. Germán Suárez uit Colombia groeide op in een sloppenwijk en vertelt hoe hij kinderen die in dezelfde omstandigheden opgroeien helpt ontsnappen uit de spiraal van armoede en geweld. Zsuzska Tóth uit Slowakije zet zich in voor Roma: een minderheidsgroep die door iedereen met de nek wordt aangekeken. Zendingswerker Heleen van den Berg vertelt over haar werk in een opvangproject voor Syrische vluchtelingenkinderen in Libanon. In Zuid-Soedan speelt zich een uitzichtloos en vergeten conflict af, met ook hier een grote vluchtelingenstroom als gevolg. GZB-regiocoördinator Jaap Haasnoot bezoekt dit gebied geregeld en heeft veel contact met de vluchtelingen. Zowel het ochtend- als middagprogramma van de GZB-dag wordt geopend door ds. Cees van Duijn uit Delft.

De hele dag door zijn er kinder- en tienerprogramma’s, met onder andere een voorstelling van poppenspeler Jeroen van den Berg. Ook is er kinderopvang. Tijdens de pauze zijn er keuzeprogramma’s. De samenzang wordt begeleid door Jaap Kramer.

De GZB-dag wordt gehouden in de Midden Nederland Hallen in Barneveld en duurt van 9.45 uur tot 15.45 uur.

Datum: 13 maart 2018
Auteur: GZB
Foto: GZB
Website: http://www.gzb.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws: