MENU
Rwandadag in het Zendings-Diaconessenhuis

Rwandadag in het Zendings-Diaconessenhuis

19 maa

Bent u benieuwd hoe het in Rwanda gaat, 24 jaar na de genocide? Kom dan op zaterdag 7 april naar de Rwandadag in het Zendings-Diaconessenhuis te Amerongen.

De Stichting Vrienden van Zusters in Rwanda neemt u aan de hand van filmpjes, interviews en verhalen mee naar Rubengera. Daar wordt letterlijk en figuurlijk gebouwd aan de toekomst. De zusters in Rwanda verbeteren daar de leefomstandigheden van mensen via verschillende hulpprojecten, waarbij onderwijs een belangrijk speerpunt is. Geen wonder dus dat het thema van de Rwandadag 2018 ‘Bouwen aan de toekomst!’ is.

Vanaf 10.30 uur staat de koffie klaar. De virtuele reis naar Rwanda start om 11.00 uur en duurt tot 15.00 uur. Zuster Dorien Peet: “Er is nog veel armoede in Rwanda. Daarom blijven we in beweging en zijn graag met onze hulpprojecten tot zegen voor de mensen”, vertelt zuster Dorien Peet.

Natuurlijk ontbreekt een lekkere Rwandese maaltijd op de Rwandadag niet. Voor € 5,- p.p. kunnen bezoekers zich ook gastronomisch in Rwanda wanen. Verder is er een stand met creatieve cadeautjes en zijn er Rwandese artikelen te koop tegen sterk gereduceerde prijzen. Spannend wordt het met de verloting waarbij mooie prijzen zijn te winnen. Kortom: een gevarieerde en leerzame dag waarbij bezoekers de Rwandese bevolking helpen en het werk van de zusters steunen.

Belangstellenden die op 7 april de Rwandadag aan de Jan van Zutphenweg 4, 3958 GE in Amerongen willen bezoeken, kunnen zich aanmelden tot uiterlijk 27 maart via e-mail: secretariaat@zdh.nl. Telefonisch kan ook via telefoonnummer 0343 - 723780.

Datum: 19 maart 2018
Auteur: Jose Breekveldt
Foto: Zendings Diaconessenhuis Amerongen
Website: http://www.zdh.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws: