15000 vrijwilligers in actie voor vluchtelingen wereldwijd

In de week van 26- 31 maart collecteren door het hele land 15.000 vrijwilligers voor stichting ZOA. Met het thema ‘Sta stil bij vluchtelingen wereldwijd’, vraagt de hulporganisatie aandacht voor de ruim 65 miljoen mensen die momenteel op de vlucht zijn voor oorlogen en natuurgeweld. Naast de traditionele collectebus, wordt ook de nieuwe digitale collectebus ingezet. De opbrengst wordt gebruikt om slachtoffers van rampen en oorlogen te ondersteunen met noodhulp en hen te helpen een nieuwe start te maken.

Hulp ter plekke

Helprich ten Heuw is als rayoncoördinator van ZOA betrokken bij de collecte. Hij vertelt: ‘Een ramp overkomt je, net als een oorlog. Je moet er toch niet aan denken dat je alles kwijtraakt. Toch overkomt dit ieder jaar tienduizenden mensen. De medewerkers van ZOA vangen hen ter plekke of in een buurland op en helpen daar de mensen met de meest noodzakelijke goederen. Ook na een ramp blijft ZOA, totdat de mensen weer op eigen kracht verder kunnen. De opbrengst van de collecte komt dus goed terecht.’

Doneren via de digitale collectebus

Dit jaar gaan door het hele land ook 250 vrijwilligers met de digitale collectebus op pad. ZOA wil hiermee iedereen de kans geven te doneren, ook die mensen die geen kleingeld in huis hebben. De digitale collectebus is een initiatief van meer dan 20 hulporganisaties met een CBF-keurmerk. Pinnen of contactloos doneren via deze bus is net zo veilig als in de supermarkt. De collectebussen worden na elke collecteweek doorgegeven aan een volgend collecterend fonds. Zo blijven de kosten beperkt en worden de bussen zo breed mogelijk ingezet. De ZOA-collectanten zijn te herkennen aan hun legitimatiebewijs.

Help mee

Met de opbrengst van de collecte kan ZOA mannen, vrouwen en kinderen in oorlogsgebieden ondersteunen. De collectanten hopen dan ook u aan de deur te ontmoeten. Loopt u de collectant mis? Dan kunt u ook doneren door ‘ZOA’ te sms’en naar 4333 (eenmalig €1,50).

ZOA
ZOA
22-03-2018
Hulpverlening
https://www.zoa.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies