MENU
Open Dag TWR in teken van gesloten en onbereikte landen

Open Dag TWR in teken van gesloten en onbereikte landen

27 maa

Zaterdag 7 april is de jaarlijkse Open Dag van Trans World Radio (TWR) in Barneveld. Dit jaar is de Turkse Elif Aslan (= schuilnaam) te gast. Voor TWR Turkije maakt zij christelijke programma’s voor de jeugd. In haar land is officieel sprake van godsdienstvrijheid, maar evangeliseren onder jongeren onder de 18 is verboden, terwijl islamonderwijs op alle basisscholen verplicht is.

Hoe ga je daarmee om wanneer je jeugdprogramma’s maakt? Over dit dilemma vertelt zij uit eerste hand. Ook zijn er interessante presentaties over Pakistan, West-Afrika en India/Bangladesh. Allemaal landen en regio’s waar de TWR-medewerkers tegen de verdrukking in met passie geloven, bidden en werken om via radio, internet en audiospelers miljoenen mensen met het Evangelie te bereiken.

In het Westen bestaat vaak het beeld dat het voor christenen in vakantieland Turkije nog wel meevalt voor wat betreft de vrijheid om hun geloof te uiten. De praktijk laat ook een ander verhaal klinken. De Turkse TWR-medewerkers stuiten vaak op vijandigheid en weerstand. Voorzichtigheid is geboden. Het land van programmamaakster Elif Aslan is tegelijkertijd zendingsgebied bij uitstek. Turkije telt zo’n 80 miljoen inwoners van wie 200.000 mensen zich christen noemen. Maar er zijn mooie getuigenissen die laten zien dat de Boodschap die TWR in Turkije uitzendt wel degelijk gehoor vindt. Tijdens de Open Dag zal Elif daar meer over vertellen: hoe het Evangelie levens verandert.

De andere presentaties tijdens de Open Dag worden verzorgd door TWR-directeur Hubrecht Smits en projectmedewerker Matthea Vrij, die indrukwekkende reizen hebben gemaakt naar West-Afrika, India/Bangladesh en Pakistan. Radio en andere media bieden er unieke kansen mensen te bereiken die het Evangelie nog niet hebben gehoord.

Over de Open Dag 2018
Kom op zaterdag 7 april luisteren naar de bijzondere verhalen over gesloten en onbereikte landen. De locatie is Huize De Schaffelaar, Stationsweg 6 in Barneveld. Bezoekers kunnen kiezen voor het ochtend- of het middagprogramma: het ochtendprogramma is van 09.30-12.30 uur en het middagprogramma van 13.30-16.30 uur. Kijk voor meer informatie op www.transworldradio.nl

Over Trans World Radio (TWR)
Trans World Radio laat wereldwijd het Evangelie van Jezus Christus horen via de radio en andere media. TWR maakt hierbij gebruik van 16 grote en duizenden lokale radiozenders. Er zijn uitzendingen in meer dan 230 talen. Steeds vaker worden de programma’s van TWR ook via internet, mobiele telefoon en MP3-spelers beluisterd.

Datum: 27 maart 2018
Auteur: Trans World Radio
Foto: © Henk-Jan Oudenampsen
Website: http://www.transworldradio.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws: