MENU
ChristenUnie en SGP: zelfmoordmachine is zorgwekkende verheerlijking van zelfdoding

ChristenUnie en SGP: zelfmoordmachine is zorgwekkende verheerlijking van zelfdoding

05 apr

Tweede Kamerleden van de ChristenUnie en de SGP zijn verbijsterd over de tentoonstelling van een zogenaamde ‘zelfmoordmachine’ op een uitvaartbeurs, volgende week in Amsterdam. De Telegraaf beschrijft hoe mensen met de machine ‘stijlvol’ uit het leven kunnen stappen. Op de beurs kunnen bezoekers ‘euthanasie virtueel ervaren’. Volgens de Kamerleden van ChristenUnie en SGP wordt zelfdoding hiermee geromantiseerd en verheerlijkt.

Omdat de ChristenUnie en de SGP zich ernstig zorgen maken over deze ontwikkeling dienen zij schriftelijke vragen in bij het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.

ChristenUnie-Kamerlid Carla Dik-Faber: “De tentoonstelling van een dergelijke machine geeft me pijn in de buik. Zelfdoding willen we in Nederland zoveel mogelijk voorkomen, niet aanmoedigen. Niet voor niets stelt dit kabinet extra geld beschikbaar voor suďcidepreventie. Dat bedrijven op een beurs apparaten wíllen promoten die tot de dood leiden, vind ik bizar en heel erg verontrustend.”

SGP-voorman Kees van der Staaij: “Het is huiveringwekkend. We doen er met elkaar alles aan om zelfmoord te voorkomen, en dan staat er op de uitvaartbeurs een zelfmoordmachine alsof dat de normaalste zaak van de wereld is. Zelfmoord is geen promotieartikel en hulp bij zelfdoding is gewoon strafbaar in Nederland.”

Datum: 5 april 2018
Auteur: ChristenUnie
Website: http://www.christenunie.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws: