MENU
Familieleden bemoedigen als ze buiten het ziekenhuis moeten wachten

Familieleden bemoedigen als ze buiten het ziekenhuis moeten wachten

23 apr

Logos Hope in Veracruz, Mexico: dr. Silke Arthasana (Duitsland) en Ewald Driedger (Paraguay) delen voedsel uit aan mensen die vlakbij het ziekenhuis moeten overnachten. Maribel, een 34-jarige moeder, slaapt op karton onder een trap buiten het ziekenhuis van Veracruz. Ze wikkelt zich met een kleine deken en wacht met vertrouwen, biddend dat God haar toestemming zal geven om haar 13-jarige dochter, Carmen, te omhelzen en haar mee naar huis te nemen.

Hoewel ze maar de breedte van een muur verwijderd is, kan Maribel de kamer van haar dochter niet betreden omdat het meisje een ernstige ziekte aan het vechten is. De gekwelde moeder klampt zich 's nachts vast aan haar Bijbel. Overdag maakt ze huizen schoon in het gezondheidscentrum om geld te verzamelen om de behandeling van Carmen te betalen.
 
Meer dan 50 mannen, vrouwen en jongeren bevinden zich in vergelijkbare posities terwijl ze angstig wachten om hun geliefden te zien. Logos Hope's bemanningsleden bezochten deze mensen om een ​boodschap van liefde en hoop te delen.
 
"Bedankt dat je hier bent, met ons", zei Madgalena Muniz, die een vijfjarige tweeling heeft. Ze verloor haar man een jaar geleden bij een ernstig ongeluk en haar vader een maand geleden. "Mijn vader ging naar het ziekenhuis vanwege botpijn en hij kwam nooit naar buiten," Magdalena kon haar tranen niet tegenhouden toen ze het team haar verhaal vertelde.
 
De vrouwengroep van de plaatselijke kerk van Assembly of God bezoekt mensen die elke week buiten het ziekenhuis slapen. Angelina Hernandez, de leider van de groep, moedigde Madgalena aan: "Wees niet bang, vraag God, praat met Hem. Bidden is praten zoals we met een goede vriend praten, we mogen vrijmoedig praten met God."
 
Angelina begon de visitatiegroep vier jaar geleden. "Ik voelde in mijn hart dat God me vroeg om dit te doen," zei ze. "Ze kunnen niet naar het ziekenhuis gaan om hun familie te bezoeken, maar God kan naar binnen gaan, Hij kan hen genezen en Hij kan wonderen verrichten."
 
"Het brak mijn hart om de verhalen te horen van verschillende mensen die vele dagen, weken of zelfs maanden buiten dit ziekenhuis wachten terwijl hun geliefden - vaak hun echtgenoten, ouders of kinderen - binnen, ziek zijn," zei de scheepsarts, Silke Arthasana (Duitsland). "God legde het op mijn hart om met hen de hoop en vrijheid te delen die ik in Hem heb gevonden, ik bid dat ze ook troost kunnen vinden in Jezus Christus", zei ze.

Datum: 23 april 2018
Auteur: Redactie Christelijknieuws - OM Ships
Foto: Operatie Mobilisatie
Website: http://www.omships.org

Dit artikel delen:

Meer nieuws: