ND en EO stoppen met nieuwsplatform Dag6

Het Nederlands Dagblad en de Evangelische Omroep stoppen per 1 mei met de christelijk nieuws-app en het blad van Dag6, omdat er te weinig abonnees zijn. Alleen de website van Dag6 blijft bestaan. Dat zegt Rinder Sekeris, directeur-uitgever van het Nederlands Dagblad. Dag6 ontstond uit een publiek-private samenwerking tussen het ND en de EO, die overigens van kracht blijft.

Dag6 werd een jaar geleden gepresenteerd als nieuw journalistiek concept. Abonnees kregen voor € 9,90 onbeperkt toegang tot het nieuws in de app en ontvangen elke vrijdag het weekblad op de mat.

Eindredacteur Rimme Mastebroek: ‘Onze formatie vakmensen bestond uit jonge twintigers en dertigers die verbeeldingskracht, idealisme en kennis hebben. Bij Dag6 kregen ze alle ruimte het laatste nieuws, scherpe analyses, originele ideeën en mooie vondsten te delen.’

‘We richtten ons niet op een afgebakende doelgroep, want Dag6 draaide in de eerste plaats om een mentaliteit’, legde Rimme uit. ‘Belangrijke vragen waren voor ons: hoe wil je leven als mens, welke verantwoordelijkheid neem je, wil je bijdragen aan een rechtvaardiger wereld? Wat geloof je zelf? Wat wil je weten?’

Kennelijk was deze doelgroep toch te klein en kon de redactie geen aansluiting vinden. Een grote actie enkele weken geleden, waarbij het gedrukte Dag6-magazine bijgesloten werd bij het ND en EO-Visie, kon het tij niet keren, er melden zich te weinig abonnees.

Dag6 is ontstaan uit een samenwerking tussen het Nederlands Dagblad en de Evangelische Omroep. Het team werkte dagelijks vanuit de binnenstad van Amersfoort.

Een jaar geleden ging Dag6 van start als nieuwsplatform. Abonnees van Dag6 betaalden 9,90 euro per maand voor toegang tot alle artikelen in de app en op de site plus een wekelijks blad dat op vrijdag verscheen. Vanaf 1 mei worden de betaalde lidmaatschappen stopgezet.

Redactie Christelijknieuws – persbericht ND

23-04-2018
Media
https://www.dag6.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies