Andries Knevel op Urk bij veiling van eerste kistje mei-schol

URK – Op maandag 7 mei 2018 wordt op Urk het eerste kistje Mei-schol geveild. Een hele happening, waar bekende namen uit de visserijwereld zullen meebieden. De opbrengst gaat dit jaar naar Mercy Ships, een organisatie die op een ziekenhuisschip gratis medisch hulp verleent in Afrika. Honderden kinderen kunnen dankzij de inzet van Urk straks weer zien en lopen.

Om 11.00 uur zal onder een professionele veilingmeester het eerste kistje Mei-schol geveild worden. Vele ondernemers uit heel Nederland en vanzelf uit Urk zullen een bod doen. Het betreft een Amerikaanse veiling: niet de hoogste bieder, maar de laatste bieder gaat met het eerste kistje Mei-schol naar huis. Mercy Ships hoopt op een succesvolle opbrengst. Het doel is om 200 patiënten weer te kunnen laten zien via een oogoperatie en 20 kinderen met misvormde benen weer te kunnen laten lopen dankzij een orthopedische operatie. De bekende radio- en televisiepresentator Andries Knevel zal de veiling opluisteren en tevens meer vertellen over Mercy Ships. Hij is aan boord van het ziekenhuisschip de Africa Mercy geweest.

Oog voor elkaar


De Urker gemeenschap, bekend om zijn onderlinge betrokkenheid en zorg voor elkaar, heeft ook oog voor de nood in Afrika. Voorzitter Klaas Jelle Koffeman van de Stichting Visserijdagen Urk die deze veiling organiseert en Mercy Ships als goede doel voor dit jaar heeft uitgekozen: ‘Ik hoop dat we met een geweldige opbrengst honderden kinderen weer een mooie toekomst kunnen geven.’ Mercy Ships helpt in Afrika waar elk jaar duizenden mensen sterven omdat ze geen medische hulp krijgen. Op ziekenhuisschip de Africa Mercy verhelpen chirurgen de meest voorkomende ziekten en kwalen, zoals een gespleten lip, tumor, staar, fistel, misvormde benen of brandwonden. Momenteel ligt het schip in Kameroen.

Basisschool in actie


Ook basisschool Cornelis Zeeman heeft oog voor de vele patiëntjes in Afrika die medische zorg nodig hebben. Met name groep 7 heeft in aanloop naar de veiling van het 1e kistje Mei-schol volop aandacht voor Mercy Ships. Daarnaast zullen kinderen van deze groep op 7 mei op de Visveiling Urk een Urker lied in klederdracht zingen voor de vele ondernemers die zullen meebieden op het 1e kistje Mei-schol. Ook geven ze dan een mooie gift aan Mercy Ships. Jurie Jacob van den Berg houdt op deze school eind april een presentatie.

Op de bres voor Mercy Ships


Jurie Jacob van den Berg komt uit Urk en is vrijwilliger bij Mercy Ships. Hij werkte eerst in visverwerkingsbedrijf Korf Vis en is nu vierde machinist aan boord van de Africa Mercy. Dat is wel even wat anders, maar hij doet het met veel plezier. Hij ondersteunt de Visveiling Urk van harte en roept ondernemers op om mee te bieden. ‘Help mee om de visveiling tot een groot succes te maken! Het is een prachtig evenement om een goed doel te steunen en de vis te promoten. Mercy Ships kan met de opbrengst veel kinderen helpen en een nieuwe kans in het leven geven.’ Jurie Jacob zal tevens op 7 mei zelf aanwezig zijn op de Visveiling Urk.

Monique Boom
© Christelijknieuws.nl
24-04-2018
Media

www.mercyships.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies