MENU
Dorcas start nieuw project in Kenia

Dorcas start nieuw project in Kenia

15 mei

Na een succesvolle afronding van de aanloopfase gaat fase 1 van het ĎSiaya Water and Sanitation Projectí van start. Dorcas voert dit project uit in samenwerking met de projectpartners, de lokale organisatie North Gem, de overheid van Siaya County en het bedrijf Maji Milele.

Het project wordt medegefinancierd door de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) uit het Fonds Duurzaam Water. De komende vijf jaar zullen dankzij deze samenwerking ruim 100.000 mensen toegang tot schoon water krijgen.

Het project zal in twee fases worden uitgevoerd. In de komende twee jaar gaan de organisaties zich inzetten om twee watervoorzieningen in East-Uyoma en Naya te verbeteren. Daarmee worden ruim 60.000 mensen voorzien van onder andere betaalbaar, schoon drinkwater.

Op dit moment kunnen deze watersystemen niet aan de vraag naar voldoende schoon drinkwater voldoen. De partners repareren en innoveren de watervoorzieningen en installeren betaalsystemen, zodat iedereen voor een eerlijke prijs toegang tot water krijgt. Dit doen we in samenwerking met een waterorganisatie die toezicht houdt vanuit de gemeenschap.

Onderdeel van het project is ook het beŽindigen van open defecatie, en het stimuleren van huishoudens om te investeren in verbeterde toiletvoorzieningen en gebruik te maken van sanitaire producten. Dit willen we bereiken door middel van sanitatie- en hygiŽnetrainingen. Voor kwetsbare en gemarginaliseerde mensen in de gemeenschap worden lokale vangnetten opgezet. Daarnaast geven we vooral vrouwen de mogelijkheid om zich te ontwikkelen in leiderschap en ondernemerschap in water en sanitaire producten.

De RVO draagt 50 procent van de kosten, terwijl Dorcas en Maji Mille 40 procent en de Siaya County Government 10 procent bijdragen van het totaalbudget van ongeveer 2,9 miljoen euro over een periode van vijf jaar.

Datum: 15 mei 2018
Auteur: Dorcas
Foto: Dorcas
Website: http://www.dorcas.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws: