MENU
Logos Hope-team brengt hoop in Buenos Aires

Logos Hope-team brengt hoop in Buenos Aires

17 mei

Leden van de bemanning van Logos Hope met de leden van de zigeunergemeenschap waarmee ze in ArgentiniŽ verbonden waren. Ze ervaren iets totaal anders dan hun gebruikelijke werk aan boord van het schip. Een team van vier bemanningsleden is naar ArgentiniŽ gereisd om contact te maken met kerken en jonge mensen te inspireren.

Gregory en Anne Pelletey (Frankrijk), Adriana Davila (Ecuador) en Kitty Kapusta (Polen) gaan van plaats naar plaats en delen hun ervaringen met het dienen van God in het buitenland en moedigen anderen aan om na te denken over het nemen van stappen in de zending.

In de stad La Plata in de provincie Buenos Aires bezocht de groep een kerk die was gestart in een zigeunergemeenschap die nog niet was bereikt met het evangelie.

"Nu hebben verschillende mensen uit de zigeunergemeenschap zich tot Christus gewend en zijn ze klaar om het evangelie met hen en over de hele wereld te delen", zei Anne, die normaal werkt op de evenementenafdeling van Logos Hope. "Ze zijn zich heel bewust van de situatie in hun eigen gemeenschap en begrijpen wie het minst bereikt is en weten ook van de grote behoefte om zendelingen naar hen toe te sturen."

Het team ontdekte dat sommige van de nieuwe gelovigen nog steeds de mix van rituelen en afgoderij van hun traditie door elkaar halen. De ervaring van Anne was dat vrouwen meer bereid waren zich over te geven aan de liefde van Christus dan mannen wier zigeunerachtergronden mannelijke dominatie, geweld en overspel betekenden.

Anne, Greg, Adriana en Kitty bidden nu bewust voor de bediening waarmee ze samenwerkten. We nodigen je uit om samen met hen te bidden dat de kerk zal groeien en een grote impact zal hebben in de gemeenschap; dat de mannen echte waarde in hun families zouden vinden en uiteindelijk de boodschap van het evangelie zouden kunnen omhelzen. Bid ook voor dominee Alejandro om vernieuwd te worden door de Geest van God en voor meer werkers om zich bij hem te voegen.

Lees meer verhalen op de website via de link onderaan dit item.

Datum: 17 mei 2018
Auteur: Operatie Mobilisatie
Foto: Logos Hope
Website: http://www.omships.org

Dit artikel delen:

Meer nieuws: