Stichting Ontmoeting opent Thuishaven in Rotterdam-zuid


Op 24 mei opent Stichting Ontmoeting officieel haar vijfde Thuishaven in Rotterdam: Thuishaven IJsselmonde. Martin van der Elst, regiodirecteur van Stichting Ontmoeting verricht om 16.15 uur de officiële openingshandeling.

Vanuit de Thuishaven IJsselmonde aan de Guldenwaard (nr. 129 – 3078 AJ Rotterdam), bieden we (woon)begeleiding aan kwetsbare mensen. Professionals en vrijwilligers worden ingezet om hen hulp te bieden. Samen zoeken we naar kansen, bouwen we weer een toekomst op en streven we naar een zelfstandiger leven voor onze cliënten. In dit jaar worden heldere doelen gesteld waar cliënten aan kunnen werken en wordt er gezocht naar betaalbare huisvesting. Ontmoeting biedt haar cliënten begeleiding bij het wonen en vinden van dagbesteding en zo mogelijk een arbeidsplaats.

Zowel vrijwilligers als professionals ondersteunen hen om hun leven weer op de rit te krijgen. Ze bieden hulp bij het dagelijks leven en helpen bij het contact leggen met bijvoorbeeld overheidsinstanties en zorginstellingen. Vrijwilligers zijn een brug naar het ‘gewone leven’ en helpen bij het opbouwen van een (nieuwe) kennissenkring of met het contact maken met familie of goede vrienden. 

Het doel is, dat cliënten zoveel mogelijk zelfstandig gaan wonen met een eigen huurcontract, waarbij Ontmoeting, indien nodig, (ambulante) hulp blijft bieden.

Stichting Ontmoeting
Stichting Ontmoeting
18-05-2018
Hulpverlening
https://www.ontmoeting.org

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies