MENU
Don Ceder lid van Raad van Toezicht Tear

Don Ceder lid van Raad van Toezicht Tear

18 mei

Don Ceder is lid geworden van de Raad van Toezicht van ontwikkelingsorganisatie Tear. Met zijn mede-raadsleden zal hij toezien op het functioneren van de organisatie, het behalen van de doelstellingen en het efficiënt en effectief besteden van de middelen. Als advocaat brengt hij juridische expertise met zich mee, daarnaast heeft hij veel ervaring met de missie van Tear: het uitbannen van armoede en onrecht.

Over zijn motivatie om zitting te nemen in de Raad van Toezicht zegt Don Ceder: ‘Ik volg Tear al een tijdje. De missie om anderen toe te rusten om op te staan tegen armoede en onrecht raakt mij enorm. Fijn dat ik onderdeel van het team mag zijn.’

Don Ceder groeide op in de Bijlmer, waar hij veel onrecht zag. Het viel hem vooral op hoe mensen in de financiële problemen raakten door verhoogde en bijkomende kosten van bijvoorbeeld incassobureaus en de overheid. Mede daarom besloot hij rechten te gaan studeren.

Na zijn studie startte hij als 25-jarige zijn eigen advocatenkantoor waarmee hij vooral huishoudens met schulden juridisch bijstaat. In 2018 werd hij door het Amerikaanse zakenblad Forbes gekozen tot een van de meest invloedrijke Europeanen onder de dertig op het gebied van ‘law and policy’, vanwege zijn inzet op het gebied van de schuldenproblematiek in Nederland.

Kraan dichtdraaien
Don Ceder zit sinds dit jaar namens de ChristenUnie in de gemeenteraad van Amsterdam. Over zijn keuze politiek actief te worden, zegt hij: ‘Mijn werk als advocaat voelt soms als dweilen met de kraan open. Via de politiek en door het beleid te beïnvloeden kunnen we die kraan dichtdraaien. Met de kennis en de praktijk die ik als advocaat heb opgedaan, hoop ik een concrete bijdrage te kunnen leveren aan beleid dat ook echt aansluit op de maatschappij, zodat we de armoedeproblematiek in Nederland effectief kunnen aanpakken.’

Tear helpt mensen zelf op te staan uit armoede en onrecht. We bieden wereldwijd hulp via lokale organisaties en kerken. We bouwen aan weerbare communities en waar nodig vullen wij aan. Tegelijkertijd moedigen we mensen in Nederland aan om het verschil te maken in hun dagelijks leven. Recht doen is voor ons een opdracht van God.

Datum: 18 mei 2018
Auteur: Tear
Foto: Tear
Website: http://www.tear.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws: