MENU
Meer dan een handvol noten voor Mercy Ships

Meer dan een handvol noten voor Mercy Ships

11 jun

Zin in een leuke fiets- of wandeltocht door de Alblasserwaard? Vergeet dan niet om een kijkje te nemen bij Graan & Zo in korenmolen de Hoop in Oud-Alblas. In deze molen annex voedingswinkel vind je onder andere de lekkerste noten en kwalitatief uitstekende tarwemeel. Die levert Graan & Zo sinds kort ook aan ons ziekenhuisschip de Africa Mercy.

De koffie geurt heerlijk, het welkom is hartelijk. Gert-Jan en Heleen de Groot hebben er in de molen iets leuks van gemaakt: in de molencirkel op de begane grond is een gezellig koffiehoekje gecreëerd. Verschillende oorspronkelijke elementen hebben nog steeds hun plaats. In de voedingswinkel kun je behalve veel soorten meel ook noten, kruiden, zuidvruchten en natuurvoedingsproducten kopen. Biologisch, zonder toevoegingen en toegevoegde geraffineerde suiker. ‘Zo dragen we graag bij aan een gezonde leefstijl met producten die zoveel mogelijk puur en natuurlijk zijn. In al onze producten vind je ons uitgangspunt terug uit Genesis 1:29 ‘Ik geef u al het zaaddragend gewas om te eten’. Het streven naar een gezonde levensstijl met hoogwaardige producten past helemaal bij de missie van Mercy Ships om de allerarmsten in Afrika gratis uitstekende medische zorg te bieden, omdat ieder mens kostbaar is.

Liefde voor het vak
Sinds 2017 is het bedrijf Graan & Zo in de handen van Gert-Jan en Heleen. Zij zijn de vijfde generatie De Groot, die met hart en ziel het bedrijf verder vormgeven. Het hoofdproduct is meel, dat al sinds 1891 met liefde voor het vak en grote deskundigheid op ambachtelijke wijze volledig op windkracht op de korenmolen de Hoop in Oud-Alblas wordt gemalen. Maar waarom geven zij een deel aan Mercy Ships? ‘We zijn altijd al gewend om je ‘eerstelingen’ weg te geven van wat je hebt gezaaid. Dat betekent dat we tien procent van onze winst investeren in het Koninkrijk van God. Concreet kwamen we bij Mercy Ships uit omdat we een van de vrijwilligers op de Africa Mercy kennen: Mirjam Schotanus. Zij is erg enthousiast over haar werk. We vinden Mercy Ships geweldig omdat het om praktische hulpverlening gaat: medische zorg op een ziekenhuisschip voor de allerarmsten. In ons land mogen we genieten van goede gezondheidszorg, dat gunnen we anderen ook. Mooi dat de liefde van God op zo’n praktische manier wordt vormgegeven.’

Rondleiding
Op onze website www.mercyships.nl en www.graanenzo.nl vind je meer informatie hierover, maar ook wie de molen bezoekt kan volop informatiemateriaal over Mercy Ships aantreffen. De molen is sinds 2018 weer opgesteld voor bezichtiging. Een film over de molen en haar geschiedenis (met Engelse ondertiteling) en een interview met de molenaar geeft een goede indruk. Tijdens een rondleiding met de molenaar beleef je de molen. Je ziet hoe de molen in elkaar zit en de molenaar legt je de techniek en werking uit. Je mag ook zelf aan de slag om verschillende vakkundige handelingen eens te proberen. Een bezoek aan de molen is altijd leuk.

Datum: 11 juni 2018
Auteur: Monique Boom
Foto: Graan en Zo
Website: http://www.graanenzo.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws: