MENU
ZOA ziet directe impact op werk voor vluchtelingen

ZOA ziet directe impact op werk voor vluchtelingen

21 jun

Voor het vijfde jaar op rij zijn meer mensen wereldwijd op de vlucht. Dat staat in het Global Trends Report van UNHCR, dat vlak voor wereldvluchtelingendag verschijnt. Wereldwijd zijn er meer dan 68,5 miljoen mensen op de vlucht. Noodhulporganisatie ZOA maakt zich ernstige zorgen over de niet aflatende stijging van het aantal vluchtelingen en lanceert daarom de campagne ‘Laat het kwaad niet overwinnen’.

De grootste stijging van vluchtelingen wordt veroorzaakt door conflicten in Congo, Zuid-Sudan en Myanmar. In deze gebieden is ZOA actief werkzaam, omdat er aanwijsbaar meer nood is. Dit wordt nu ook bevestigd door het UNHCR rapport. In 2017 waren in totaal 68,5 miljoen mensen op de vlucht, waarvan 16,2 miljoen vorig jaar hun huis en haard hebben verlaten.

Chris Lukkien, directeur van ZOA: “De enorme stijging van vluchtelingen wereldwijd heeft direct invloed op ons werk. ZOA is actief in de brandhaarden van de wereld, zodat we direct van invloed kunnen zijn daar waar de hulp het hardst nodig is. Het doet ons verdriet om zoveel leed te zien. Tegelijkertijd werken we dagelijks aan het bieden van hulp om onze naasten te ondersteunen in de moeilijke situatie waarin ze zich bevinden. We proberen de moeilijke omstandigheden te overwinnen door het goede te doen.”

Laat het kwaad niet overwinnen
Op wereldvluchtelingendag lanceert ZOA de campagne ‘Laat het kwaad niet overwinnen’. ZOA wil hoop brengen in de levens van mensen door hulp te bieden in crisisgebieden. Met praktische hulp ondersteunt ZOA de allerkwetsbaarsten zodat op de donkerste plekken op aarde het kwaad niet overwint. Op Wereldvluchtelingendag organiseert ZOA in samenwerking met Groot Nieuws Radio een landelijke actiedag om meer bewustzijn te creëren rondom dit groeiende probleem.

Datum: 21 juni 2018
Auteur: ZOA Joffrey Vermeule
Foto: © Henk-Jan Oudenampsen
Website: http://www.zoa.nl/wereldvluchtelingendag

Dit artikel delen:

Meer nieuws: