SGP: Mensenrechtenraad VN is aanfluiting

Een mensenrechtenraad van de VN waarvan onder andere lid zijn: China, Irak, Cuba, Saudie-Arabië en Venezuela, landen waar de mensenrechten dagelijks met voeten worden getreden. Een VN-mensenrechtenraad die continu kritiek heeft op Israël, de enig fatsoenlijke democratische staat in het Midden-Oosten. Zó’n raad is gewoon een aanfluiting.

De SGP heeft dan ook begrip voor de VS, die besloten hebben uit de mensenrechtenraad te treden en de betalingen stop te zetten. SGP-kamerlid Van der Staaij vindt dan ook dat Nederland Amerika bij moet vallen als de VS over dit besluit aangevallen wordt. Hij heeft daar bij de Nederlandse regering op aangedrongen in schriftelijke vragen, samen met CU-kamerlid Voordewind en PVV-kamerlid De Roon.

Van der Staaij: “Je ziet dat de mensenrechtenraad erg vooringenomen is als het gaat om Israël. Dat is extra schrijnend als je ziet dat het democratische Israël wordt aangevallen door landen waar democratie en mensenrechten vertrapt worden. Daarom wil ik dat Nederland zich hier ook op bezint. Een mensenrechtenraad die vol zit met mensenrechtenschenders schaadt de zaak van de mensenrechten meer dan dat die iets goeds oplevert.”

Schriftelijke vragen van de leden Van der Staaij, De Roon en Voordewind aan minister Blok van Buitenlandse Zaken over het vertrek van de Verenigde Staten uit de VN-Mensenrechtenraad zijn te lezen via de link onderaan dit item.

SGP
© Henk-Jan Oudenampsen
21-06-2018
Buitenland
https://www.sgp.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies