MENU
IRTI Summer School over de rol van de kerk in de samenleving

IRTI Summer School over de rol van de kerk in de samenleving

27 jun

Van 3 tot en met 8 juli 2018 vindt aan de PThU in Amsterdam een nieuwe editie plaats van de IRTI Summer School met als thema 'Church and Civil Society'. Zo’n veertig deelnemers afkomstig uit Hongarije, Nederland, Roemenië en de Verenigde Staten gaan zich buigen over de vraag op welke wijze de kerk aanwezig is en moet zijn in de eigen samenleving.

Naast reflectie op deze centrale vraag staat de studie van theologische concepten en historische en culturele achtergronden op het programma. Daarnaast ondervinden de deelnemende studenten en docenten wat het betekent om een kerk te zijn in Amsterdam anno 2018.

De tweejaarlijkse summer school wordt georganiseerd door het International Reformed Theological Institute (IRTI). Dit is een gemeenschappelijk initiatief van de PThU en de Faculteit Religie en Theologie van de Vrije Universiteit. De summer school bouwt voort op een decennialange traditie waarbinnen Amerikaanse studenten - van het NBTS door deelname aan een in Amsterdam georganiseerde summer school - kennis maakten met de theologie en het kerkelijk leven in Nederland. De IRTI Summer School wordt aangeboden door docenten van de diverse deelnemende instituten.

De IRTI Summer School wordt georganiseerd in samenwerking met het Theologisch Seminarie uit New Brunswick (VS), de Gereformeerde Theologische Universiteit van Debrecen, de Gereformeerde Theologische Academie te Sárospatak (beide Hongarije), het Protestantse Theologische Instituut te Cluj Napoca (Roemenië) en het Moluks Theologisch Seminarie in Houten (Nederland).

Datum: 27 juni 2018
Auteur: Carina van Roekel
Foto: PThU
Website: http://www.pthu.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws:

Schaduw
18 mei

Schaduw meer

Vuurvlam
30 maa

Vuurvlam meer