MENU
CBB werkt aan HSV-grootletterbijbel

CBB werkt aan HSV-grootletterbijbel

12 jul

Ermelo – In samenwerking met stichting Herziening Statenvertaling en uitgever & drukker Royal Jongbloed zal de CBB, Christelijke Bibliotheek voor Blinden en Slechtzienden, komende maanden werken aan een grootletteruitgave van de Bijbel in de Herziene Statenvertaling.

Daarvoor is op 11 juli een licentieovereenkomst ondertekend door dhr. I.A. Kole (bestuurssecretaris stichting HSV), dhr. G.J.J. Karsten (uitgever Herziene Statenvertaling en Royal Jongbloed) en dhr. G.J. Cornet (algemeen directeur CBB).

Al meer dan 100 jaar zet de CBB zich in voor iedereen met een leesbeperking. De Bijbel in de Herziene Statenvertaling is door de CBB eerder al naar braille en gesproken vorm omgezet. Deze grootletterbijbel komt dit najaar beschikbaar in zowel een gedrukte en ingebonden uitgave als een digitale ePub-uitgave. Hierdoor kunnen mensen die de letters van een reguliere Bijbel te klein vinden maar nog niet toe zijn aan een gesproken versie toch de Bijbel blijven lezen.

De gedrukte versie zal een mooi uitgevoerde Bijbel worden met leeslinten en zal uit 10 handzame, ingebonden delen bestaan. Met de e-Pub kan de tekst van de Bijbel in Herziene Statenvertaling vergroot worden op bijvoorbeeld een tablet of naar ‘digitaal’ braille worden omgezet met behulp van een brailleleesregel. De grootletteruitgave zal voor slechts €89 aan te schaffen zijn.

Bij de CBB kan men via het telefoonnummer 0341-56 54 99 of het e-mailadres info@cbb.nl de grootletteruitgave al reserveren, beschikbaar voor iedereen met een leesbeperking.

Bij de foto: Ondertekening van de licentieovereenkomst door dhr. G.J.J. Karsten, dhr. G.J. Cornet en dhr. I.A. Kole.


Datum: 12 juli 2018
Foto: CBB
Website: http://www.cbb.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws:

Vrijheid
17 aug

Vrijheid meer

Woorden
10 aug

Woorden meer

Beker
03 aug

Beker meer

Ezel
20 jul

Ezel meer

Slangen
13 jul

Slangen meer

Sjalom
16 jun

Sjalom meer

Schaduw
18 mei

Schaduw meer