Cursus Hebreeuws voor beginners

In september start de cursus klassiek Hebreeuws voor beginners. De opleiding wordt gegeven in samenwerking met de Theologische Universiteit Apeldoorn en de Stichting Synagoge Enschede. Belangstellenden kunnen zich inschrijven.

© christelijknieuws.nl

Hebreeuws is de taal van de Thora, het heilige boek van de Joden en daarmee ook van het christelijke Oude Testament. In de tijd van de Reformatie vond een herwaardering plaats van het Hebreeuws als taal, men wilde de bijbel in haar grondtaal bestuderen. Iedereen die interesse heeft in het leren van klassiek Hebreeuws kan meedoen. De cursus is bestemd voor iedereen die interesse heeft in het leren van klassiek Hebreeuws. De cursus begint met de basis, met het leren van het alfabet.

De cursus zal worden gegeven door Frank Schneider, in samenwerking met dr. Adrie Drint, docent Hebreeuws van de TUA. De eerste serie van zeven lessen begint op maandag 19 september 2011.

Elke twee weken zal op maandag van 19.30 tot 22.00 uur een les plaatsvinden. De lessen zijn in 2011 gepland op de volgende data: 19 september, 3, 17 en 31 oktober, 14 en 28 november en 12 december.

De cursus vindt plaats in het in oprichting zijnde documentatiecentrum in de synagoge.

U kunt zich aanmelden of meer informatie opvragen bij Esly van Dam, stafmedewerker culturele activiteiten van de Stichting Synagoge Enschede. Zij is bereikbaar via e-mail: e.van.dam@synagoge-enschede.nl of telefoon- nummer 053-4324507.

19-07-2011
Onderwijs
https://www.synagoge-enschede.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies