De Bijbel ontdekken met de Artios Bijbelschool

Ede- In september gaat Artios Bijbelschool, een initiatief van stichting Artios, in verschillende plaatsen weer van start. Artios Bijbelschool is een deeltijdbijbelschool voor christenen die gestimuleerd willen worden in hun geloof. Nieuw is dat vanaf dit seizoen ook gestart wordt met een Masterclass en een zaterdagbijbelschool. Theorie en praktijk van ontdekkend Bijbellezen staat bij alle cursussen centraal.

Artios Bijbelschool wil christenen toerusten met het oog op hun persoonlijk geloof en hun functioneren in kerk en in maatschappij, vanuit de Bijbel. Het afgelopen jaar lag het aantal deelnemers op de verschillende locaties rond de 75, in de leeftijd van 20 tot 70 jaar. Vanwege nieuwe locaties en de start van een Masterclass en een zaterdagbijbelschool verwacht Artios Bijbelschool hier vanaf komend seizoen bovenuit te stijgen. “Ons uitgangspunt is dat de Bijbel het betrouwbare Woord van God is. Alle docenten zijn theologisch geschoold op minimaal HBO- niveau en hebben ervaring op het gebied van ontdekkende Bijbelstudie.”

Artios Bijbelschool organiseert per september 2012 de volgende cursussen:

Artios Avondschool bestaande uit twaalf avonden onderwijs over- en ontdekkende Bijbelstudie vanuit een Bijbelboek uit het Nieuwe Testament, met verwijzingen naar een samenhangend Bijbelboek uit het Oude Testament en de daarbij behoorde achtergronden. Deze cursus kan gevolgd worden in Ede, Hardinxveld-Giessendam, Urk en Zeist en is geschikt voor iedereen die zich wil verdiepen in de Bijbel.

Artios Masterclass biedt twaalf avonden ontdekkende Bijbelstudie en verdiepend onderwijs. Het richt zich op dezelfde gedeelten uit de Bijbel als Artios Avondschool, maar het niveau ligt hoger en is daardoor geschikt voor mensen met enige theologische ervaring die zich inhoudelijk willen verdiepen. Wilco van Doorn (27 jaar) uit Veenendaal, die het afgelopen jaar Artios Masterclass heeft gevolgd zegt hierover: “Verhelderend, inspirerend en vooral erg interessant. Artios Masterclass bracht me terug naar de essentie van het Bijbellezen en -begrijpen. Het niveau is hoog en uitdagend, de docenten zijn kundig en er is alle ruimte voor eigen inbreng”. De Masterclass wordt gegeven door drs. Age Romkes en prof.dr. Pieter Siebsma.

Komend jaar zal de primeur zijn van Artios Zaterdag; twaalf zaterdagen les in ontdekkende Bijbelstudie en onderwijs met vakken als inleiding op Oude en Nieuwe Testament, hermeneutiek, cultuurgeschiedenis, apologetiek en Bijbelstudievaardigheden. Geschikt voor iedereen die zich twaalf zaterdagen wil verdiepen in de Bijbel. De invulling van Artios Zaterdag wordt o.a. verzorgd door drs. Age Romkes en drs. Robert Doornenbal.

Om geïnteresseerden de mogelijkheid te bieden kennis te maken met Artios Bijbelschool, worden er op verschillende plaatsen in Nederland introductiecursussen gegeven. Tijdens deze introductiecursussen krijgen de bezoekers uitleg over ontdekkend Bijbellezen en wordt hierin geoefend onder leiding van deskundige docenten.

© Henk-Jan Oudenampsen
27-04-2012
Onderwijs
https://www.artiosbijbelschool.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies