Heartbeat Christelijk Jongerenweekend

Dit jaar is het Weekend van 26 t/m 28 oktober met als thema: ‘Unlimited’. Sprekers zijn Kees Kraayenoord (foto), David de Vos, Fedor Christiaanse en Karim Landoulsi. Het weekend wordt gehouden in het conferentiecentrum de Kroeze Danne en we verwachten dit jaar zo’n 350 jongeren.

Het Heartbeat Jongerenweekend is een interkerkelijke jongerenconferentie voor Nederland en heeft als doel om jongeren te verdiepen in hun geloof en hun relatie met Jezus Christus.

Sander van Dijk, weekendleider Heartbeast: ‘Vorig jaar mochten we met ruim 200 jongeren uit heel Nederland het eerste Heartbeat Weekend vieren en het was volgens de deelnemers een groot succes. Heartbeat beoogt een goed vervolg te geven aan de EO Ronduit Conferenties, die in 2009 zijn gestopt. De behoefte aan weekenden die speciaal gericht zijn op jongeren is nog altijd groot. Met ons hele programma proberen we qua sprekers, thema’s en vormgeving aan te sluiten op de jongerendoelgroep. Het is ook een weekend waar jongeren elkaar echt kunnen leren kennen, o.a. door de smallgroups waar ze elkaar in de kleine groep een aantal keren dit weekend tegenkomen.’

Het Heartbeat Weekend is leuk om naartoe te gaan als vrienden en ook alleen, maar we zagen vorig jaar ook jeugdgroepen van kerken en gemeenten naar het Weekend komen. Dit bijv. als alternatief voor een jeugdkamp. Heartbeat kent naast de geestelijke diepgang ook ontspanning in sport, gezellige avonden bij het kampvuur, veel muziek, enz. Een voorganger zei na afloop van dit weekend en na het horen van hun getuigenissen: Ik beveel alle kerkleiders van harte aan om hun jeugd naar het Heartbeat Weekend toe te laten gaan. Zo’n weekend heeft echt impact. Ik was onder de indruk na het horen van hun krachtige en authentieke getuigenissen. Een hele groep jongeren heeft de zondag na het weekend getuigd bij ons op het podium. Bedankt Heartbeat! (Harold Velten – Ichtus Vrije Baptistengemeente).

© Henk-Jan Oudenampsen
17-06-2012
Jongeren
https://www.heartbeatweekend.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies