Wij een kerk, zij een kerk

Gipsy Mission bouwde vorig jaar zeventien huisjes en een multifunctioneel kerkje in het Roemeense plaatsje Târgusor. Fancicka is ook zo’n nederzetting.

Daar wonen 12 gezinnen met 37 personen in vier hutjes van vier bij vier meter. Gipsy Mission wil deze gemeenschap helpen met 12 huisjes, voorzien van elektriciteit en water. Binnenkort moeten er ook bakkerijen in de dorpen gaan draaien. Zo kunnen deze mensen zich uiteindelijk zelf behelpen. Landbouwmaterialen en zaaigoed worden al verstrekt. Vaak willen de lokale overheden grond ter beschikking stellen aan de Roma.

De burgemeesters zijn allang blij dat deze mensen iets gaan doen en niet genoodzaakt zijn uit honger de oogst van andere boeren te stelen. Maar ook voor het geestelijk voedsel wordt gezorgd. De Christelijke Gereformeerde Ichthuskerk van ds. Van der Wekken te Amersfoort vierde afgelopen maart de 40e verjaardag van haar kerkgebouw.

Uit dankbaarheid hiervoor, financierden zij met de actie “Wij een kerk, zij een kerk” de bouw van een kerkje daar. Dat is een multifunctioneel gebouwtje met ook ruimte voor onderwijs, een gemeenschappelijke douche en een behandelkamer voor de dokter. Een paar keer per jaar organiseert Van der Wekken daarbij een conferentie onder zigeunerpastors. Hij helpt mee met de opleiding van deze pastors die allen een regio van het grensgebied onder hun hoede hebben en rondreizen langs de kerken om te preken. “Je ziet de honger van deze mensen naar het evangelie en ook hoe ze erdoor veranderen. Mannen die eerst in de gevangenis zaten maar zich nu inzetten voor elkaar. Vorig jaar mocht ik 10 van hen dopen in de rivier,” aldus Van der Wekken.

28-04-2007
Buitenland
https://www.gipsymission.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies