Compassion helpt studenten in Kenia met computers

John en Tony zijn twee LDP-studenten uit Kenia. Alletwee hebben zij gemerkt dat een computer onmisbaar is binnen hun studie. Daarom is Compassion in Kenia een LDP-computer project gestart. De studenten die het LDP volgen hebben nu de beschikking over een computer wat hen veel tijd en moeite bespaart.

De 22-jarige John Mugendi is een veelbelovende student. Zijn jeugd was verre van rooskleurig. Al op jonge leeftijd was John regelmatig getuige van mishandeling en misdaad. Ook thuis was het alles behalve een veilige plek er was veel ellende en huiselijk geweld. Toen John tien jaar was, werd hij opgenomen in een project van Compassion. Daar bloeide hij helemaal op. Het ging zo goed dat hij na het gewone progromma zelfs werd geselecteerd voor het LDP. Inmiddels is hij nu eerstejaars student forensisch onderzoek en het gaat heel goed.

John wordt ook wel Kenia’s forensisch expert in spé genoemd. Forensisch experts werken samen met mensen uit verschillende beroepsgroepen: detectives, politie, hoge ambtenaren, onderzoekers, artsen en advocaten. John vertelt: “Je kan worden opgeroepen door de rechtbank om een getuigenis af te leggen en moet vertellen over de uitkomsten van het forensisch onderzoek. Op deze manier zijn we in staat om de jury te helpen om een weloverwogen en eerlijk besluit te nemen, zodat het recht kan zegevieren. Dat is wat ik heel belangrijk vind, het recht moet weer zegevieren in ons lans! Het betekent wel dat je vaak dagenlang in een computerlaboratorium bezig bent met het uitzoeken van de oorzaak van de misdaad en het reconstrueren van gebeurtenissen, om zo de puzzel stukje voor stukje op te lossen.”

Nu John via het LDP een computer heeft gekregen ziet hij de toekomst nog rooskleuriger tegemoet: “Ik kan nu alle opdrachten voor mijn studie goed uitvoeren en loop geen vertraging meer op. Ik ben enorm dankbaar dat ik dit programma mag volgen en zo toch kan studeren.”

Een ingenieur in de dop met een visie voor Kenia. Zo wordt Tony Muli Aluni ook wel omschreven. Hij is inmiddels vierdejaarsstudent civiele techniek. Tony hoopt de infrastructuur van Kenia weer te herstellen in haar oude glorie.

Volgens Tony is het een absolute vereiste dat je met een computer weet om te gaan, wanneer je deze studie doet. “Van de 17 vakken die ik tijdens m’n derde jaar heb gedaan, had ik bij 13 vakken de computer nodig voor software applicaties. Jammer genoeg had ik niet de beschikking over een computer en dus moest ik een beroep doen op andere studenten.”

Na de komst van computers voor het LDP in Kenia waren de reacties van de studenten alleen maar positief. Tony vertelt: “Ik kan nu onderzoeksrapporten lezen en opdrachten uitvoeren doordat ik toegang tot internet heb. Omdat de bibliotheek op onze campus erg weinig tekstboeken heeft, worden er veel cd-roms uitgeleend boordevol informatie. Nu ik via het LDP de beschikking heb over computers kan ik al die informatie ook lezen. De problemen van hiervoor zijn nu gelukkig voorbij!”

04-08-2007
Buitenland
https://www.compassion.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies