Op reis naar Israël met Hans en Esther Tims

De afgelopen reis naar Israël ‘In het voetspoor van Jezus’ was volgens Hans en Esther Tims heel bijzonder en weer anders dan alle andere voorgaande reizen. Met een enthousiaste groep pelgrims bezochten zij niet alleen vele bijbelse plaatsen rondom het Meer van Galilea en de stad van de Grote Koning Jeruzalem, maar ook een tweetal Messiaanse gemeenten.

In de gebedstoren, hoog uitziend over Jeruzalem, waar het politiek, economisch en religieus centrum is, bad de groep met uitgestrekte handen voor de vrede van Jeruzalem en voor alle Joden in Israël.

Heel indrukwekkend was het getuigenis van een orthodoxe Jood die na een lange reis, inclusief het gebruik van drank en drugs de Messias heeft leren kennen. Doorslaggevend voor hem was het getuigenis van een christelijk meisje dat zeven uur lang, aan een stuk door, vanuit de boeken van Mozes en de profetieën van het Oude Testament, aantoonde dat Yeshua, de Messias niet alleen al is gekomen, maar ook voor hem is gestorven. Nu dient hij de Here en is betrokken bij een groot werk om zijn Joodse broeders en zusters te vertellen over de Redder van Zijn volk, Jezus de Verlosser!

Een bezoek aan Bethlehem in Palestijns gebied was speciaal bedoeld om de christenen daar een steun in de rug te geven en de geboorteplaats van Jezus te bezoeken.

Vele Arabische christenen zijn uit Bethlehem vertrokken om ergens anders hun heil te zoeken. Ons bezoek voor de achtergebleven christenen was dan ook heel bemoedigend en belangrijk.

Intussen zijn Hans en Esther Tims weer bezig met de voorbereiding van een volgende reis in september 2008. Dan zullen D.V. naast Galilea en Jeruzalem ook de bijbelse plaatsen in Jordanië (o.a. Petra) worden bezocht en de zuidelijke plaatsen in Israël waar het Joodse volk het land van melk en honing is binnengetrokken.

07-12-2007
Muziek
https://www.hijleeft.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies