Nederlandstalig kerstliederen opnieuw uitgegeven

Heruitgave van deze klassieker met vernieuwde hoes. Bekende artiesten uit eigen land zingen traditionele en moderne kerstliederen. Een prachtige cd in de ‘Ik bouw op U’-serie met 12 Nederlandstalige kerstliederen.

Kerst, Familie, warmte, samenzijn en liefde. De wens van vrede op aarde. Een verlangen dat in deze tijd, tegen het einde van het jaar, door ieder volk over de gehele aarde op zijn eigen manier wordt onderschreven en gevierd. Voor de artiesten van Ik bouw op U is vrede en kerstfeest niet een religieuze instelling of politieke keuze, een bepaalde maaltijd of manier van feestvieren. Zelfs niet een bepaald lied.

Nee. Vrede en kerstfeest, dat is een persoon. Een mens. Die ene mens. Die God die mens werd. Zoals wij. Die mens met de naam Jezus. Kerstfeest is een persoon. Vrede is een persoon. Ken je de persoon, dan ken je de vrede. Persoonlijk. Hij wordt de Vredevorst genoemd. Maar dan wel een vorst die vlakbij ons is. Niet verder dan een stal. Om alle afstand weg te nemen. En zo, als we door die naam zijn opgenomen in de familie van God, vinden we vrede, familie, warmte, samenzijn en liefde. In relatie met God. God met ons. Kerst.

Daarvan zingen de artiesten, ieder op zijn of haar eigen manier. Met melodieën die soms al eeuwen oud zijn en een prachtige erfenis aan gevoel en kunst overdragen, en met prachtige songs die pas geleden werden gecomponeerd door hedendaagse componisten. Maar in alle liederen hopen wij, als betrokkenen bij Ik bouw op U – Kerst, dat die warmte en intimiteit in de keuze en de vertolking doorstraalt.

Inhoud:

1. Halleluja, Christus is geboren (1:47) Susanne Michaels

2. Duizend kaarsjes (2:21) Rose Glisten

3. De avond voor Kerstmis (3:33) Brenda Wouters

4. Geef mij adem (lied van Maria) (5:49) Marian Tol

5. Stille nacht (4:41) Arjan & Efi Knevel

6. Komt allen tezamen (3:08) Ben Ketting

7. Hoe zal ik U ontvangen (3:00) Allen

8. Mijn hartenwens voor Kerst (5:00) Ella Staal &To the Point

9. O, kleine stad van Bethlehem (2:54) Marijke Govers

10. Licht in de nacht (4:07) Marcel McArthur

11. Hij zal zijn kkudde weiden (3:00) Mia Koppens

12. Daar is uit ‘s werelds duist’re wolken (3:00) Allen

14-12-2007
Muziek
https://www.edenmuziek.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies