Hulp in Bangladesh en op de Filipijnen

Recentelijk richtten cycloon ‘Sidr’ en tyfoon ‘Lando’ enorm veel schade aan in Bangladesh en de Filippijnen. Cycloon ‘Sidr’ is één van de zwaarste cyclonen die Bangladesh in de afgelopen honderd jaar getroffen heeft. De tyfoon op de Filipijnen, die gepaard ging met vloedgolven en een aardbeving, liet eveneens een groot spoor van verwoesting na. (Foto: wereldkids)

Medewerkers van Compassion werken hard om noodhulp te verlenen. U kunt een bijdrage leveren aan deze noodhulp via giro 3232 onder vermelding van ’hulp Azië’.

Meer dan vier miljoen mensen zijn getroffen door deze cycloon. Dertig van de 64 districten in Bangladesh zijn op de één of andere manier getroffen. Vele duizenden mensen hebben hun leven verloren. Bijna de helft van de doden zijn kinderen. Veel kinderen die de ramp hebben overleefd zijn nu wees geworden. We beschouwen het als een groot wonder dat geen van de vierduizend kinderen die in de getroffen gebieden door Compassion ondersteund worden, het leven verloren heeft. Kinderen jonger dan vijf jaar, zwangere vrouwen, jonge moeders en oudere mensen behoren tot de zwaarst getroffen mensen. De mensen hebben hun huizen verloren, de oogst, vee en veelal al hun bezittingen.

De dreiging van uitbraken van dysenterie, koorts en cholera zijn nog steeds erg hoog voor de getroffen mensen. Compassion verleent hulp aan de getroffen gezinnen in Bangladesh in de vorm van medische zorg, voedsel en drinkwater. We willen in eerste instantie aan 250 gezinnen een nieuwe woning beschikbaar stellen. Hiervoor is 200.000 dollar nodig.

Een groot aantal projecten van Compassion is getroffen. 18 projecten liggen in het rampgebied waar zo’n kleine 3000 kinderen naar toe gaan. Zestig door Nederlanders ondersteunde kinderen zijn getroffen en wonen in het rampgebied. Alle sponsors zijn inmiddels persoonlijk over de situatie ingelicht. Als er meer informatie beschikbaar is brengen wij u hiervan op de hoogte.

Compassion werkt sinds 2004 in Bangladesh en momenteel worden er zo’n 10.000 kinderen geholpen in 66 projecten. Vanuit Nederland worden er bijna tweehonderd kinderen ondersteund.

Onlangs trof een krachtige tyfoon de Filipijnen. In de gebieden rondom Iloilo City en Illigan City is er veel schade aan de projecten aangericht vanwege een tyfoon, aardbeving en een tsunami die hierop volgde. De tsunami trof Iligan city waar veel mensen hun huis en bezittingen kwijt raakten. In de omgeving van Iloilo verloren eveneens veel mensen alles wat ze hadden als gevolg van vloedgolven.

Inmiddels is bekend dat een zes-tal projecten van Compassion zwaar getroffen is door deze natuurrampen. De lokale projectmedewerkers werken nauw samen met de lokale overheden en andere non-gouvernementele organisaties (ngo’s) om de eerste noodhulp te coördineren.

Veel gesponsorde kinderen en hun gezinnen zijn getroffen door deze crisis. Drie door Nederlanders ondersteunde sponsorkinderen hebben alles verloren. Alle sponsors zijn inmiddels persoonlijk over de situatie ingelicht. Als er meer informatie beschikbaar is brengen wij u hiervan op de hoogte.

Compassion werkt sinds 1972 in de Filipijnen en momenteel worden er meer dan 40.000 kinderen in 192 projecten geholpen. Vanuit Nederland worden er vijfhonderd kinderen ondersteund.

Voor dit soort situaties heeft Compassion een noodfonds. Het geld uit dit fonds wordt gebruikt door Compassion Bangladesh en de kerkpartners om eerste hulp te verlenen aan getroffen gezinnen van Compassion-kinderen en om een begin te maken met wederopbouw. Dit kan zijn door projecten en huizen op te bouwen, maar ook door gezinnen te voorzien van zaaigoed.

U kunt een bijdrage leveren aan dit fonds via: Giro 3232 ten name van Compassion Nederland te Apeldoorn onder vermelding van “hulp Azië’. Als u een sponsorkind heeft, vermeld dan uw sponsornummer bij het betalingskenmerk

27-12-2007
Buitenland
https://www.compassion.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies