The Living: een nieuwe Kerk in Apeldoorn

Zaterdagavond 19 januari gaven de initiatiefnemers van de nieuwe Kerk een uitgebreide presentatie van hun plannen in restaurant Het Loo in Apeldoorn. Dirk Develing, initiatiefnemer van The Living: ‘We willen een kerk zijn van nu; jong, vrij, relaxed en relevant. In februari zullen we beginnen met zondagse celebrations.’

Dirk heeft, samen met zijn vrouw Hanneke, al een aantal jaren ervaring met de gelijknamige jeugdkerk The Living en met de trainingsschool ReLiving in Apeldoorn. Iedere maand organiseerden ze een evangeliserende en geloofsopbouwende jongerenmeeting op een neutrale lokatie in de binnenstad van Apeldoorn. Tientallen jongeren kwamen in die tijd tot geloof. Door gebrek aan medewerkers is de activiteit gestopt.

Ver voor deze activiteiten werkten ze samen mee aan jeugddiensten in De Ontmoeting aan de hoofdstraat in Apeldoorn. Nog verder terug in de tijd organiseerde Dirk al eens een After Summer Event. Dat was zondag 9 september 2001 in het Orderbos. Ook daar kwamen vele tientallen mensen op af en ontstonden waardevolle contacten. En dat was eigenlijk de echte start van het huidige werk van Dirk en Hanneke.

Het nieuwe initiatief komt niet zomaar uit de lucht vallen. De afgelopen maanden bouwden Dirk en Hanneke aan een doorstart van hun jeugdkerk-initiatief en wekelijks worden er nu huisbijeenkomsten gehouden. Deze activiteit groeide uit tot vier actieve huiskringen. Deze huiskringen zijn de basis van de nieuwe kerk The Living en zullen een belangrijke rol blijven spelen.

Op de mooi vormgegeven website van de nieuwe kerk schrijft Dirk: Onze kerk kent geen lange geschiedenis van tradities en manieren, maar we zijn een ker voor nu! We geloven in een levende God, een persoonlijke God die betrokken is bij mensen. een God die zowel geest, als ziel, als lichaam wil herstellen. We willen volgelingen van Zijn zoon Jezus Christus zijn en groeien in de band die we met Hem hebben.

Wij zijn modern qua uitstraling, maar vasthoudend aan de oorspronkelijke boodschap van de bijbel. Deze relevante boodschap willen we door heel Apeldoorn laten klinken. Vrijheid en echtheid, zijn dingen die we echt belangrijk vinden, dus zijn we een community waar mensen zich echt thuis kunnen voelen en ze geaccepteerd worden… meer

The Living is onstaan vanuit een groep jonge mensen in Apeldoorn die Jezus hebben leren kennen. Deze groep heeft de afgelopen jaren verschillende activiteiten opgezet en is uitgegroeid tot een echte community. In de Bijbel wordt dit een kerk of gemeente genoemd. En dat zijn we dus ook.

21-01-2008
Kerk
https://www.theliving.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies